Насловна Најновије Укинута пресуда Зорану Марјановићу за убиство супруге пјевачице

Укинута пресуда Зорану Марјановићу за убиство супруге пјевачице

204
0

Апелациони суд у Београду укинуо је пресуду којом је Зоран Марјановић осуђен на казну затвора од 40 година због убиства супруге, пјевачице Јелене Марјановић, 2. априла 2016. године и наложио да се суђење понови.

Другостепени суд је усвајањем жалбе бранилаца укинуо првостепену пресуду и наложио Вишем суду у Београду да понови суђење, наводи се у одлуци овог суда.

Апелациони суд сматра да су изрчена пресуда и дати разлози нејасни и неразумљиви, као и да су изостали разлози о одлучним чињеницама, а имајући у виду да је наведено да је Марјановић своју супругу убио на свиреп и подмукао начин, не прецизирајући у чему се састоје ове околности.

У образложењу се наводи да првостепени суд није објаснио како је траг крви Марјановићеве који је пронађен на задњем сједишту аутомобила доспио ту и како се тај траг доводи у везу са осталим изведеним доказима, те да је првостепени суд морао да одреди ново вјештачење, како би отклонио све недоумице и сумње.

Апелациони суд сматра да су разлози првостепеног суда у овом дијелу нејасни и међусобно противрјечни, због чега се правилност и законитост првостепене пресуде у овом дијелу није могла са сигурношћу испитати.

У образложењу се наводи да је првостепени суд пропустио да утврди јасне разлоге на који начин је окривљени свој мобилни телефон учинио недоступним, односно вађењем картице, ручним избором друге мреже, па чак и коришћењем алуминијумске фолије као препреке за пријем сигнала, што је судски вјештак изнио само као могућност.

Апелациони суд је 3. октобра укинуо притвор Зорану Марјановићу.

Првостепеном пресудом Вишег суда у Београду Зоран Марјановић је у јулу 2022. године осуђен на 40 година затвора, због тешког убиства супруге Јелене Марјановић, након чега му је одређен притвор до упућивања на извршење затворске казне.

Пјевачица Јелена Марјановић убијена је у априлу 2016. године. Њено тијело пронађено је у каналу на подручју београдске општине Палулула.

ИЗВОРСрна, фото илустрација
Претходни текстУ Источном Старог Граду отворена изложба колоније Арт симпозијум Јахорина, РТВИС ( ВИДЕО)
Сљедећи текстСвечани пријем поводом Дана Републике Српске за храбре полицајце