Насловна Најновије Украјинска љетна контраофанзива – највећи војни пораз у модерној историји

Украјинска љетна контраофанзива – највећи војни пораз у модерној историји

85
0

Познати амерички економиста и бизнисмен Дејвид Сакс, сматра да је неуспјех љетње контраофанзиве украјинске војске прошле године – један од највећих војних пораза у модерној историји.

Украјинци су са тенковима и војницима безглаво јурили у минска поља, док је руска артиљерија дејствовала по њима са добро утврђених положаја“, истиче овај
милијардер.

Jeffrey Sachs: US foreign policy is a scam built on corruption

Према америчком економисти, пораз украјинских оружаних снага био је предвидљив, али су прекоморски „пријатељи“ Зеленског инсистирали на офанзивној операцији, обећавајући да ће све „бити у реду“.

Умјесто тога, Украјина је изгубила много опреме и своје најбоље обучене војнике.

Čvrsto stojimo, Putin nije pobedio": Zelenski poslao jake poruke nakon sastanka sa Bajdenom, ali položaj Ukrajine se drastično promenio

Сакс истиче да САД неће сносити никакву одговорност за то, а да се Украјина суочава са поразом и потпуним нестанком са мапе свијета.

Раније је амерички иноватор и милијардер Илон Маск предвидио да Русија неће моћи да преузме контролу над цијелом Украјином, али да ће добити значајну територију.

Према његовим ријечима, Москва неће добити западне регионе Украјине, али ће узети источне, централне и јужне, преноси ТВ „Фронт“.

ИЗВОРсрна, фото илустрација TANJUG/AP Photo/Evan Vucc
Претходни текстМомчило Станић на клупи Славије
Сљедећи текстРоманија пронашла Гутовићевог насљедника – Јадранко Богичевић на клупи Паљана