Насловна Најновије У Београду дочек на отвореном на Тргу и у Београду на води

У Београду дочек на отвореном на Тргу и у Београду на води

112
0

На Тргу Републике у Београду на дочеку Нове године вечерас ће наступити ди-џеј Михајло, Милица Тодоровић, Анђела Игњатовић „Бресквица“, Сандра Продановић и оркестар Енџија Маврића.

Почетак програма је у 21.30 часова, а очекује се да ће трајати све до два часа послије поноћи.

Богат културно-умјетнички и забавни програм традиционално ће бити организован на више локација у Београду.

У „Београду на води“, односно на „Сава променади“, програм почиње у 20.30 часова, а отвориће га на платоу поред Старог савског моста женски састав из Новог Сада „Фрајле“, након њих наступа млада музичка звијезда Сара Јо, као и чувени музички виртуоз Дејан Петровић и његов „Биг бенд“.

На „Кули Београд“ ће у посљедњим минутима 2023. године бити емитована специјална новогодишња пројекција праћена игром моћних ласера, да би након чувеног одбројавања посљедњих 10 секунди услиједио величанствени ватромет са највише зграде у региону, али и са новобеоградске обале Саве, Старог савског моста и Газеле.

Првог дана нове године биће отворена „Улица отвореног срца“ у Светогорској и Македонској улици.

Бројни концерти обиљежиће организоване дочеке Нове 2024. године и у другим у градовима широм Србије, па ће се на два мјеста у Новом Саду окупити регионалне и европске музичке звијезде.

Нишлије ће Нову годину дочекати уз „нишке снаге“ – наступом Бобана Здравковића и Вики Миљковић, на Златибору ће наступити Саша Матић и трубачки оркестар Дејана Јевђића, у Крагујевцу крагујевачки бенд „Веселе осамдесете“, затим „Дарк Шајнс“, а поноћ ће Крагујевчане у нову годину увести „Ју“ група.

У Суботици ће наступити Бобан Марковић, у Врњачкој Бањи ће пјевати Амадеус бенд, а на репризи 1. јануара Џејла Рамовић.

У Чачку ће наступити Пеђа Јовановић, док ће у ноћи између 13. и 14. јануара 2024. године концерт одржати Горан Бреговић са својим „Оркестром за свадбе и сахране“.

У Лесковцу ће бити одржан концерт групе „Каспери“ и блех оркестра Исидора Зећировића, а у Бору ће наступити легендарни рок бенд „Рибља чорба“ у амфитеатру код Дома културе у центру града. /крај/вш/ам

ИЗВОРсрна
Претходни текстЦвијановић: Свим грађанима Српске срећну и успјешну Нову годину
Сљедећи текстОливера Јовановић, нови главни и одговорни уредник „Православља” – новина Српске Патријаршије