Насловна Најновије У Кантону Сарајево прошле године запаљено 35, а од почетка ове пет...

У Кантону Сарајево прошле године запаљено 35, а од почетка ове пет возила

129
0

На подручју Кантона Сарајево у 2023. години евидентирано је 35 случајева паљења моторних возила, а у овој години већ пет.

У 32 случаја кривично дјело је квалификовано као изазивање опште опасности, једно као тешко кривично дјело против опште безбједности људи и имовине и два као изазивање опште опасности у покушају, навели су из МУП-а Кантона Сарајево.

У 32 случаја утврђено је да је пожар активиран отвореним пламеном, а у три случаја активирањем непознате експлозивне направе, преноси „Аваз“.

Од укупног броја евидентираних случајева, осам су извршили познати починиоци, док је у 27 случајева за сада непознат извршилац.

Увиђајима је констатовано да је у овој години од пет пријављених случајева, на четири возила до пожара дошло употребом отвореног пламена, а да је у једном случају дошло до самозапаљења усљед неисправности инсталација у возилу.

Полиција је расвијетлила пожаре на два возила, те осумњиченог лишила слободе.

Zvanično: Denisu Stojniću neko namjerno zapalio skupocjeni automobil marke  Audi RSQ8 | Crna hronika BiH

Почетком јула 2023. године на подручју општине Центар Сарајево, запаљен је „ауди ку осам“ у власништву сарајевског угоститеља и ММА борца Дениса Стојнића. Истог мјесеца, полиција је ухапсила мушкарца за којег се сумњало да је запалио Стојнићево возило.

ИЗВОРСрна, Аваз.ба, фото РадиоСарајево.ба, Црна хроника
Претходни текстХаос због ограничења брзине на 30км/ч у Болоњи, у плану и референдум
Сљедећи текстПатријарх Порфирије са дjецом са КиМ и Барање