Насловна Вијести Република Српска У понедјељак дозвољен рад пекарама и драгсторима

У понедјељак дозвољен рад пекарама и драгсторима

187
0

Градска управа Бањалука неће радити у понедјељак, 21. новембра – на Дан успостављања Дејтонског споразума, а дозвољен је рад пекарама, драгсторима и трговинама у оквиру аутобуске и жељезничке станице и на бензинским пумпама.

Из Градске управе је саопштено да 21. новембра у Бањалуци могу да раде од 00.00 до 24.00 часа правна и физичка лица која обављају дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача, те њихову продају, могу да раде драгстори и трговински објекти у простору аутобуске и жељезниче станице, те на бензинским пумпама.

Од 8.00 до 21.00 час дозвољен је рад трговинама погребном опремом.

На дан републичког празника, угоститељски објекти могу да раде у прописаном радном времену, наводе из Градске управе. Служба породичне медицине – дежурни тимови на Поликлиници и на локалитету Центар – Борик радиће у двије смјене од 7.00 до 20.00 часова. Након 20.00 часова пацијенте ће збрињавати Служба хитне медицинске помоћи.

Из Градске управе наводе да ковид-амбуланте у насељу Долац неће радити, а у случају хитне потребе за прегледом пацијенти здравствену услугу током викенда и празника могу добити у ковид-амбуланти при Служби хитне медицинске помоћи Дома здравља Бањалука. Дежурни тимови Специјалистичке амбуланте из педијатрије радиће од 7.00 до 15.00 часова у амбулантама Поликлинике.

У послијеподневним и вечерњим часовима дјеца ће се збрињавати у амбулантама породичне медицине на Поликлиници и у Платоновој улици, а након 20.00 часова пацијенте ће збрињавати Служба хитне медицинске помоћи.

Централна лабораторија на локалитету Поликлиника, у понедјељак 21. новембра, радиће у двије смјене од 7.00 до 20.00 часова, док лабораторија Службе хитне медицинске помоћи ради 24 часа. Служба за стоматолошку здравствену заштиту у вријеме празника организоваће дежурство 24 часа у стоматолошкој амбуланти у склопу Службе хитне медицинске помоћи. У Бањалуци ће бити дежурна апотека „1. мај“ која ће радити 24 часа, као и свим осталим данима у години.

Градски и приградски превозници за вријеме празника превозиће путнике у складу са важећим редом вожње по празничном режиму, који је исти као недјељом. Како је раније саопштено из Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, у складу са Законом о празницима Републике Српске, Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ је републички празник и нерадни дан.

У понедјељак, 21. новембра, навршава се 27 година од када је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чиме је окончан рат у БиХ и успостављен њен уставно-правни поредак. Овим споразумом створена је државна заједница БиХ састављена од два ентитета, Републике Српске и Федерације БиХ, који су потписници свих анекса

ИЗВОРСРНА
Претходни текстТешка саобраћајна несрећа у центру Бањалуке
Сљедећи текстСутра Аранђеловдан