Насловна Најновије У потрагу за тијелом двогодишње Данке Илић, укључена и жандармерија

У потрагу за тијелом двогодишње Данке Илић, укључена и жандармерија

40
0

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Србије, саопштило је да се у потрагу за тијелом двогодишње Данке, укључило 50 припадника Жандармерије, на потезу од села Злот ка мјесту Сумраковац, а акцијом претраге терена руководи начелник Полицијске управе Бор Зоран Милијић.

Из полиције су навели да припадници Службе за сузбијање криминала Управе криминалистичке полиције, заједно са колегама из Бора и припадницима Полицијске управе Бор, интензивно раде на проналажењу тијела двогодишње дјевојчице и утврђивању свих чињеница и околности у вези са овим случајем.

Од момента пријаве нестанка 26. марта у потрази за несталом дјевојчицом учествовало је више стотина припадника МУП-а који су интензивно радили на детаљној претрази ширег и ужег подручја у овом дијелу Борског округа, наводи се у саопштењу МУП-а.

Двогодишња Данка нестала је 26. марта у Бањском Пољу код Бора, а након 10 дана потраге и детаљних провјера свих трагова и информација полиција је ухапсила Ј.С. и Д.Д. из Бора због сумње да су дјевојчицу ударили аутомобилом, а затим њено тијело ставили у гепек кола и однијели на депонију. На терет им се ставља кривично дјело тешко убиство у саизвршилаштву.

Д.Д. је на саслушању признао злочин, док се Ј.С. бранио ћутањем, а њима је након саслушања одређен притвор до 30 дана.

Накнадно су ухапшени Д.Д. и Р.Д, отац и брат осумњиченог Д.Д, због сумње да су му помогли да премјести тијело дјевојчице на за сада непознату локацију.

Брат осумњиченог преминуо је у Полицијској управи у Бору, док је оцу осумњиченог одређен притвор до 30 дана.

У међувремену је директор јавног предузећа „Водовод“ у Бору поднио оставку из, како је навео, моралних разлога, након што су двојица запослених ухапшена због сумње да су учествовала у убиству дјевојчице.

ИЗВОРТанјуг
Претходни текстУ Борском округу наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Илић
Сљедећи текстКаран: Циљ резолуције је јасан, али је јасно и да ће бити упитан и опстанак БиХ