Насловна Најновије У Романији презадовољни послије повратка у Прву лигу Српске: Ред, рад и...

У Романији презадовољни послије повратка у Прву лигу Српске: Ред, рад и труд дали резултате

196
0

Посљедњи судијски звиждук на недјељној утакмици против Херцеговца у Билећи, у којој су савладали домаћина са 2:1, био је почетак великог славља фудбалера Романије који су се послије 13 година вратили у прволигашко друштво.

Пред почетак сезоне циљ челника популарне “вучице” је био да екипа буде што ближе самом врху табеле, али нико није размишљао о пласману у елиту Српске. А како би и размишљали, када су само још прије неколико година били на рубу провалије. Све је кренуло наопако послије сезоне 2009/10, када је Романија послије баража за попуну Прве лиге елиминисана од Подриња из Јање. Већ наредне сезоне у друголигашкој конкуренцији клуб је иступио из такмичења, али се није угасио највише захваљујући групи од неколико ентузијаста. У 2019. години на чело клуба стиже Александар Ласица и тада креће постављање клуба на здраве ноге. Много тога је тада урађено на оздрављењу Романије, а потом је прије двије године Ласица одступио са мјеста челног човјека, а ту функцију је преузео играч Марко Благојевић, који ће упоредо са головима на терену остати уписан и као предсједник клуба који је вратио “вучицу” у прволигашко друштво.

– Клуб је послије испадања из прволигашког друштва 2010. године дуго био на ивици егзистенције, потом дуго таворио у Трећој лиги, али доласком нове управе прије четири године ствари су покренуте са мртве тачке и вратили смо се тамо гдје нам је и мјесто. Све је урађено заједничким снагама уз много реда, рада и труда, али се на крају исплатило – нагласио је Благојевић који је ове сезоне са 24 гола, колико је постигао и Богдан Симанић, најбољи стријелац екипе.

Послије првог дијела првенства Романија се налазила на петој позицији са чак осам бодова заостатка за јесењим шампионом Јединством из Бродца.

– Знали смо да у наставку сезоне имамо бољи распоред, два везана домаћинства, као и да нам у госте долазе све екипе испред нас. Међутим, нисмо размишљали о титули. О првом мјесту смо почели да причамо тек послије сусрета 25. кола, када смо на свом терену савладали Вележ из Невесиња са којим смо до тада били бодовно поравнати. Водили су гости са 2:0, али смо успјели преокренути и доћи до побједе, којом смо трасирали пут ка Првој лиги – наставио је Благојевић.

Иако је сезона завршена више него успјешно, у клубу је ових дана препуно активности.

– Морамо да “ушминкамо” стадион за Прву лигу. Вјерујем да неће бити никаквих проблема за добијање лиценце, а овог љета је планирано и постављање помоћног терена са вјештачком травом, што ће свима нама у овој регији бити од велике користи. Упоредо размишљамо и појачањима за наредну сезону, јер је јасно да желимо постати стабилан прволигаш. Немамо баш широк ростер играча, зато се морамо појачати, али ће окосница екипе остати фудбалери који су ове сезоне изнијели највећи терет. То су углавном момци са ових простора и наша жеља је да и даље буду наши чланови. Сретко Вуксановић, који је као тренер увео Романију у елиту, не посједује лиценцу па морамо рјешавати и то питање. Сигурно да је пред нама пуно посла, али ћемо, као и до сада, ићи корак по корак, али само напријед – рекао је Благојевић.

Предсједник и фудбалер Романије Марко Благојевић је поносан што у популарној “вучици” тренира више од 220 дјечака у млађим категоријама.

– Још прије само четири године у клубу нисмо имали ниједног “насљедника”, а сада их је милина гледати. Имамо заступљене све категорије и поносни смо на наше предтакмичаре, пионире, кадете и јуниоре – нагласио је Благојевић.

Предсједник најбољи стријелац

Иако ће у децембру напунити 39 година, предсједник Романије и у прошлој сезони потврђивао је да је прави виртуоз на терену. Немилосрдно је решетао мреже ривала и на крају се зауставио на 24 поготка.

– Планирам да одиграм бар полусезону и да се опростим као прволигашки играч. Прва лига захтијева много више обавеза и тешко ће бити све ускладити, тако да ћу се вјероватно на зиму повући с терена, а онда се бавити послом предсједника – додао је Благојевић.

ИЗВОРглас српске
Претходни текстЈефтиније брашно, али не и хљеб
Сљедећи текстПочела санација градских улица и локалних путева, из буџета 440.000 КМ