Насловна Најновије Форбсова листа Топ 10 најбогатијих људи на свијету

Форбсова листа Топ 10 најбогатијих људи на свијету

202
0

Форбс је објавио прву листу најбогатијих људи на свијету у 2024. години. Истичу да је децембар 2023. био изузетно продуктиван за њих, те да је у том мјесецу првих 10 на листи зарадило 30 милијарди више него мјесец раније и сада заједно имају близу 1,47 билиона долара.

Један од највећих добитника у децембру био је Марк Закерберг, којег је то довело на пету позицију, „прескочивши“ тако Била Гејтса.

Zuckerberg i Gates se zajedno zalažu za besplatan internet – Bankar.me

Форбс прати свјетске милијардере још од 1987. године, те током цијеле године благовремено ажурира своје листе најбогатијих. Оне могу бити врло динамичне, с’ обзиром на то да је богатство најимућнијих људи на планети уско повезано уз цијену производа, услуга и некретнина, које имају и нуде на тржишту.

Ове године је прво мјесто најбогатије особе на свијету поново однио Илон Маск са 251 милијардом долара, али то врло брзо може да се промјени. Осим Марка Закерберга, у децембру је изразито профитирао и други богаташ на листи Бернар Арно.

Богаче на $53 млрд: как Бернар Арно стал лидером списка Forbes | Forbes.ru

Погледајте ко је на Форбсовој листи топ 10 најбогатијих људи на свијету:

Илон Маск
Бернар Арно
Џеф Безос
Лери Елисон                                                                                                        Марк Закерберг
Бил Гејтс
Ворен Бафет
Лери Пејџ
Сергеј Брин
Стив Балмер

Larry Ellison: Biography, Oracle Founder, Entrepreneur

Софтверски тајкун Лери Елисон из Оракла, био је највећи губитник међу првих десет. Његово богатство је пало за 11,2 милијарде долара током децембра, пошто су Ораклове акције пале за 10 посто.

Susret Arnoa i Maska: Dva najbogatija čovjeka na svijetu ručali u Parizu – Investitor

Током већег дијела прве половине 2023. године, француски магнат за луксузну робу Бернар Арно, био је најбогатија особа на свијету према Форбсу — али то се промијенило 8. јуна 2023., када је Маск претекао Арноа и поново постао најбогатији човјек на свијету.

ИЗВОРForbes, фото илустрација
Претходни текст„Пулс града“, РТВИС, 2.1.2024. (ВИДЕО)
Сљедећи текстДанас исплата децембарских пензија