Насловна Најновије Фудбалери Партизана у полуфиналу Купа Србије

Фудбалери Партизана у полуфиналу Купа Србије

132
0

Фудбалери Партизана пласирали су се у полуфинале Купа Србије пошто су на свом стадиону послије 1:1 у регуларном дијелу и 4:3 послије пенала били бољи од екипе Вождовца.

Партизан је заслужено изборио полуфинале Купа.

Домаћа екипа је контролисала игру током већег дијела меча.

У првом полувремену, Партизан је константно био на половини Вождовца, али су његови напади по гол постали опасни тек од тридесетог минута.

Тада су фудбалери Игора Дуљаја имали неколико добрих напада, а питање времена је било када је црно-бијели повести.

У надокнади првог дијела, Аранђел Стојковић је из задње линије пустио пас у празан простор кроз средину, Самед Баждар је потом изашао један на један са голманом Вождовца Марком Гуџулићем који није успио да заустави лопту која је прошла поред њега.

Најбољу шансу по почетку другог дијела, црно-бијели су имали у 63. минуту када је Калулу пробио по страни, потом центрирао Захиду који није најбоље захватио лопту главом, па је она завршила преко гола Вождовца.

Гости су средином другог дијела имали изгледну прилику.

Немања Николић је у 68. минуту играо руком, а након интервенције из ВАР собе, Вождовцу је досуђен пенал.

Јовановић је прочитао Флемингса чији је шут био слаб и у десну страну голмана Партизана који је прочитао његову намјеру и спријечио поравнање резултата.

У 90. минуту, Стефан Пиргић је са руба шеснаестерца пласирао лопту унутрашњим фелшом, Јовановић се бацио на вријеме, али није могао да скрене лопту ван гола, па су услиједили једанаестерци.

Већ у првој серији, Јовановић је одбранио пенал Нешковићу, који је недовољно јако шутирао, а голман Партизана поново је погодио страну.

Пиргић је послије изједначујућег гола, постао и трагичар пошто је јако лоше извео пенал који је Јовановић поново одбранио.

Четвртфинале Купа Србије:

Сриједа:

Чукарички – Војводина 17.00

Црвена звезда – ОФК Вршац 19.00

Четвртак:

Раднички 1923 – Нови Пазар 16.00

ИЗВОРртс
Претходни текстИсточна Илиџа: Регионално такмичење МОИ у кошарци (Видео)
Сљедећи текстНаграда за унапређење билатералне сарадње амбасадору Марока (Фото)