Насловна Најновије Хитан састанак Савјета безбједности УН због напада на Јемен

Хитан састанак Савјета безбједности УН због напада на Јемен

119
0

Русија је затражила хитан састанак Савјета безбедности УН, због удара САД и њихових савезника на циљеве у Јемену, саопштила је руска мисија при УН.

„Русија је затражила хитан састанак Савјета безбједности УН за данас, у вези са ударима САД и Велике Британије у Јемену“, саопштила је мисија на „Телеграму“.

Извор у Савјету безбједности рекао је за „Спутњик“ да је састанак заказан за 15.00 часова.

Британске и америчке ваздушне снаге извеле су током ноћи 23 удара на положаје Хута у четири провинције Јемена, укључујући главни град Сану и градове Ал Худејда, Сада и Таиз, рекли су за „Спутњик“ локални званичници.

Званичници САД и Велике Британије потврдили су ваздушне нападе, рекавши да су мете војни објекти и положаји Хута у Јемену као одговор на нападе на комерцијалне бродове у Црвеном мору, а не цивилно становништво.

Хути су рекли да изводе ударе на војне базе и положаје Велике Британије и САД и запријетили да ће Вашингтон и Лондон платити „високу цијену“ за овај масивни напад.

Америчка Централна команда саопштила је јуче да су Хути напали комерцијалне бродове у Црвеном мору 27 пута од 19. новембра. Хути су раније најавили своје планове чији је циљ да спријече пролазак бродова повезаних са израелским компанијама.

ИЗВОРСрна, РИА Новости, фото илустрација
Претходни текстПреминуо глумац Бранко Смиљанић
Сљедећи текстБећковић: Орден Српске велика част и признање