Насловна Вијести Република Српска Цвијановићева и чланови Предсједништва са Ердоганом: Стабилни и успјешни односи са Турском

Цвијановићева и чланови Предсједништва са Ердоганом: Стабилни и успјешни односи са Турском

124
0
Српски члан и предсједавајућа Предсједништва Жељка Цвијановић и чланови Предсједништва Денис Бећировић и Жељко Комшић боравили су у радној посјети Турској, на позив турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана.

Из Предсједништва БиХ саопштено је да су предсједавајућа и чланови Предсједништва поново изразили дубоко жаљење због губитка великог броја људских живота и имовине усљед разорних земљотреса који су погодили Турску, исказавши солидарност са грађанима и властима ове земље.

Ердоган је захвалио грађанима у БиХ на израженој подршци и несебичној помоћи пруженој у овим тешким тренуцима за Турску.

Током састанка на којем је разговарано о актуелној ситуацији у БиХ, региону и свијету, чланови Предсједништва БиХ упознали су предсједника Турске са активностима и задацима који се налазе пред институцијама на свим нивоима власти у БиХ.

Посебна пажња била је усмјерена на теме везане за јачање економске сарадње двије земље у контексту интензивирања трговинске размјене и реализације досадашњих, као и могућностима покретања нових инвестиционих пројеката, наведено је у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је изражено задовољство динамиком и развојем односа са Турском, са којом БиХ има највише закључених и ратификованих уговора и да је указано на потребу наставка добре привредне сарадње кроз повезивање пословне заједнице двије земље.

Чланови Предсједништва БиХ су истакли да је данашња радна посјета Турској још једна потврда успјешних и стабилних односа двије земље, изразивши захвалност Ердогану за подршку, преноси РТРС.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстУ Хан Пијеску прикупљено још скоро 2.000 КМ за Милошево лијечење
Сљедећи текстХрабри “вукови” вратили се из Турске: “Пружили смо максимум” (ФОТО)