Насловна Најновије „Част отаџбине“: Протест испред зграде Тужилаштва и Суда БиХ

„Част отаџбине“: Протест испред зграде Тужилаштва и Суда БиХ

185
0

Удружењe „Част отаџбине“, заједно са удружењима проистеклим из Одбрамбено-отаџбинског рата, затражиће одржавање протестног скупа у Сарајеву, поводом подизања оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића.

Из овог удружења наводе да је нападнута Република Српска и српски народ.

– Наша борба није завршена и данас морамо поново да формирамо фронт одбране. Заједно да станемо на браник отаџбине и кажемо – „даље нећете моћи“. Наши данашњи непријатељи су подигли оптужницу против предсједника Републике Српске коју су, по наредби западних центара моћи, потписали овдашњи издајници – навели су из Удружења „Част отаџбине“.

Из овог удружења кажу да преостаје само један избор – одбрана представника институција Републике Српске. Зато су позвали на окупљање испред зграде Тужилаштва и Суда БиХ, које називају ратним мучилиштем за Србе, да би, како кажу, свијету послали поруку да неће успјети.

– Оно што смо крвљу створили нећете никаквим преварама и оптужницама поништити. Уколико нам сарајевска политичка чаршија, наслоњена на Исламску декларацију, не одобри скуп, нека буде сигурна да ће српски народ у складу са својом слободарском традицијом покренути грађанску непослушност према свему ономе што представља заједницу БиХ – навели су из Удружења „Част отаџбине“.

ИЗВОРртрс
Претходни текстОдбојкашице Србије и Италије највећи фаворити на ЕП
Сљедећи текстГлорија Глуховић аутор најљепше фотографије у 2023. години