Насловна Вијести Четворо дјеце и двоје одраслих жртве земљотреса у Непалу

Четворо дјеце и двоје одраслих жртве земљотреса у Непалу

157
0

 Четворо дјеце и двоје одраслих страдало је данас, када је Непал погодио земљотрес јачине 6,6 степени Рихтера, док је пет особа тешко повријеђено.

Земљотрес са епицентром у планинама западног Непала осјетио се до индијске престонице Њу Делхија, на око 400 километара западно од епицентра, пренио је АП.

Неколико кућа је срушено у западном округу Доти, а локални медији су приказали куће од блата и цигле које су уништене у земљотресу и спасиоце како претражују по рушевинама како би пронашли преживјеле.

Портпарол непалске војске Нарајан Силвал је рекао да се најмање двије особе воде као нестале, пренио је Ројтерс.

Званичница округа Доти, Калпана Шреста, рекла је да је шест особа страдало, а да је још петоро њих повријеђено у земљотреса рано јутрос у 02.12 часова по локалном времену.

Људи у планинским селима панично су изашли из својих кућа, а многи од њих су провели ноћ на отвореном.

Навела је да су снаге безбједности послате у удаљена села да помогну у напорима спасавања, а било је извјештаја о оштећеним кућама у многим селима.

Непалски сеизмолошки центар навео је да је земљотрес био јачине 6,6 степени по Рихтеру, а Европско-медитерански сеизмолошки центар (ЕМСЦ) утврдио је да је земљотрес био јачине 5,6 степени.

Геолошки завод САД дао је прелиминарне оцјене и навео да је јачина земљотреса била 5,6 Рихтера, на дубини од 15,7 километара и епицентром од 21 километра источно од Дипајала.

Земљотреси су уобичајени у планинском дијелу Непала, наводи америчка агенција.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстНа граничним прелазима ухапшено девет лица
Сљедећи текстНа сједници Савјета министара 279 тачака дневног реда