Насловна Најновије “Чучкови књижевни сусрети“ у петак и суботу

“Чучкови књижевни сусрети“ у петак и суботу

96
0

Манифестација 16. „Чучкови књижевни сусрети“, биће одржана у петак и суботу, 29. и 30. марта, на Хан Пијеску.

Током манифестације, коју организује Народна библиотека „Бранко Чучак“, овогодишњем лауреату Недељку Симанићу биће уручена награда „Чучкова књига“ за роман „Сукубус“, објављен у 2023. години, најаваљено је из ове установе.

Директор Народне библиотеке Озренка Ђурић Радуловић, рекла је Срни, да ће манифестација почети у петак, 29. марта, у 12.00 часова, програмом „Бранкова клупа“ у кино-сали Дома културе на Хан Пијеску, у оквиру које ће бити приказана представа „Чаробна метла“ у продукцији Позоришта за дјецу „Велики мали принц“.

Она је навела да ће у суботу, другог дана књижевних сусрета, окупљање учесника манифестације почети у 10.00 часова у Народној библиотеци.

У 11.00 часова предвиђено је полагање цвијећа на гроб Бранка Чучка у градском гробљу „Богаз“, а у 12.00 часова у читаоници Народне библиотеке на Хан Пијеску биће одржано предавање Јелене Калајџије о теми „Пут до читаоца висококвалитетних захтјева“.

Књижевни портрет Невена Милаковића почеће од 13.00 часова на коме ће, осим Милаковића, говорити директор издавачке куће „Асоглас“ Дејан Спасојевић.

Изложба карикатура „Писац црта писце“, аутора Мирка Вуковића планирана је истог дана од 14.00 часова.

На централној манифестацији „Чучкових књижевних сусрета“, која ће почети у 18.00 часова, овогодишњем лауреату Недељку Симанићу из Котора биће свечано уручена награда „Чучкова књига“ за роман „Сукубус“, најбољу дебитантску књигу објављену у 2023. години.

Након поздравних ријечи организатора манифестације, „Слово о Чучку“ говориће књижевник Недељко Бабић.

Публици ће своје стихове читати пјесници Невен Милаковић, Милица Боровчанин, Боро Капетановић, Јелена Калајџија и Мирко Вуковић.

У умјетничком дијелу програма учествују глумица Маја Колунџија Зорое, Анастасија Тошић и професор виолине Нина Васић.

Организатор „Чучкових књижевних сусрета“ је Народна библиотека која носи име овог ствараоца, а покровитељи манифестације су Министарство просвјете и културе Републике Српске и општина Хан Пијесак.

Бранко Чучак /1948-2008/, пјесник, романописац, приповједач, драматург, публициста и есејиста, провео је дјетинство и рану младост на Хан Пијеску, гдје и сахрањен.

ИЗВОРсрна, фото илустрација РТРС
Претходни текстАтлетичари “Гласинца“ задовољни резултатима, Лучићева најуспјешнија
Сљедећи текстСутра посебна сједница Народне скупштине о безбједносној ситуацији у свијету и реперкусијама на Српску