Насловна Најновије Шапић: Штета ненадокнадива

Шапић: Штета ненадокнадива

123
0

Предсједник Привременог органа града Београда Александар Шапић изјавио је поводом покушаја дијела опозиције да насилно заузме Стари двор да је штета ненадокнадива и додао да, уколико путем анархије покушавају да дођу на власт, то значи да су уништили државу.

Шапић је рекао да је прије неколико дана упозоравао на све ово и да се сада види да је био истинит термин „мајданизација“ који је употријебио.

Протест коалиције „Србија против насиља“ завршен је вечерас пошто је полиција растјерала демонстранте и затворила простор око Скупштине града Београда, гдје су окупљени покушали насилно да уђу у зграду.

Одржана је и сједница Савјета за националну безбједност.

Полиција је затворила цијели плато испред Скупштине града Београда гдје су распоређена бројна полицијска возила и кордон Жандармерије и почела да врши увиђај, а на том мјесту су се појавила и возила хитне помоћи, јавио је Тањуг.

Припадници полиције су привели неколико демонстраната, који су бацали каменице и флаше ка вратима Скупштине града.

Кордон полицијске бригаде и Жандармерије растјерао је демонтранте послије вишечасовног протеста и потиснуо их са платоа испред Скупштине града у околне улице и ка Славији.

Припадници Жандармерије са опремом за разбијање демонстрација направили су круг око зграде Скупштине града и РИК-а, у Улици краља Милана и ка Славији.

За саобраћај је затворен и дио Трга Николе Пашића између Народне скупштине Србије и Скупштине града Београда.

Полиција је претходно бацила сузавац из зграде Скупштине града на демонстранте који су насилно покушали да уђу унутра.

Демонстранти су поломили врата и више прозора на згради Скупштине Београда, бацали стаклене флаше, каменице, моткама разбијали врата.

Окупљени су на позив једног од лидера коалиције Мирослава Алексића раније вечерас окружили зграду Скупштине града и цијело вече предвођени лидерима СПН покушавали да пробију унутра, али их је полиција спријечила у томе.

Представници коалиције СПН рекли су да очекују да се формира тим и почну разговори о признавању, како су рекли, изборне воље грађана, односно о томе да се пониште избори и среди бирачки списак.

Опозиционар Радомир Лазовић рекао је вечерас за Н1 да су представници коалиције СПН покушали да уђу у градску кућу и обрате се са балкона, али да је важнији захтјев од тога да се крене са преговорима о поништавању избора.

Он је рекао да мора да се избјегне насиље, а како сматра, једини начин је да власт призна да су „избори покрадени“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКатолички вјерници прослављају Божић
Сљедећи текстДанас још топлије, до 18 степени Целзијусових