Насловна Најновије Шеховац: Ратна застава тзв. Армије БиХ не може послати поруку мира

Шеховац: Ратна застава тзв. Армије БиХ не може послати поруку мира

202
0

Предсједник Скупштине општинске Борачке организације „Илиџански борац“ Горан Шеховац поручио је министру за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлиду Хуртићу да парадирање са ратним заставама такозване Армије БиХ не представља поруку мира, већ искључиво пријетњу и подсјећање на злочине које су јединице починиле носећи ту заставу.

Шеховац је, реагујући на најаву Хуртића да ће лично сносити трошкове одбране уколико буде судског процеса против лица која су током недавног „марша мира“ у Котор Варошу носила ратне заставе такозване Армије БиХ, изјавио Срни да је то за сваку осуду јер је ријеч о човјеку који плату прима из буџета заједничких институција.

Он је апеловао на институције Републике Српске да забране ношење ратних застава такозване Армије БиХ кроз Српску, као и слике њихових ратних злочинаца.

– Када видите да грађани Српске носе своју легалну заставу, онда имамо случај да комплетна Федерација БиХ /ФБиХ/ и сарајевска чаршија скоче на ноге. Сада би ми требали да ћутимо када нам дефилују са њиховим ратним заставама. Циљ тога је само уношње немира и изазивање мржње, што је за сваку осуду – указао је Шеховац.

Шеховац сматра да је Хуртић, због изнесених ставова није достојан функције коју обавља, јер у заједничким институцијама раде Срби, Бошњаци и Хрвати и то, како је навео, није добра порука за друга два народа.

„Маршеви мира“ одржани су у Котор Варошу и Босанској Крупи, гдје су униформисана лица носила ратне заставе такозване Армије БиХ и Палестинске управе. Међу њима је био и већи број младих и дјеце у маскирним униформама, зеленим береткама и обиљежјима злогласне такозване Армије БиХ, који су узвикивали „Алаху екбер“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНикада брже из Републике Српске до Београда
Сљедећи текстДо петка промјенљиво вријеме