Насловна Најновије Шешељ: Додик да се не одазива на позиве нелегалног Суда БиХ

Шешељ: Додик да се не одазива на позиве нелегалног Суда БиХ

153
0

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ, изјавио је да предсједник Републике Српске Милорад Додик, не би требало да иде на сесије нелегалног Суда БиХ и одазива се на позиве те квазиинституције, у којој се против њега неоправдано води правосудни процес.

Шешељ је рекао Срни, да би институције Српске требале да донесу одлуку да не признају тај суд, који нема никакво упориште у Уставу БиХ и Дејтонском споразуму.

„То је суд који је уведен самовољом некадашњих високих представника у БиХ и у сарадњи са Хашким трибуналом. Он је много више судио Србима, него муслиманима и Хрватима. Срби су тамо суђени на дуготрајне робије, а муслимани само до 20 година. Наиме, код муслимана се поштовао принцип највише казне у складу са актима бивше Југославије, а код Срба није“, појаснио је Шешељ.

Он је рекао да би Додик требало да тотално игнорише тај суд.

„Такође, требало би да се Срби престану испоручивати том суду“, рекао је Шешељ.

Он је напоменуо да је епилог покренутог судског процеса против предсједника Српске тешко предвидјети, али да је очигледно да би се у пресудама вјероватно ишло на његово хапшење или забрану да се бави политиком и слично.

„У сваком случају, Додик тим судским органима иде на руку одласком на рочишта и својим понашањем, након што су промијенили и довели судију која има ратну прошлост у такозваној Армији БиХ. На шта то личи да га суди судија коју се може позвати на ратну одговорност?“, упитао је Шешељ.

Он је додао да Суд БиХ има бројне проблеме, јер су тамо недавно на кривичну одговорност позвани неки руководећи људи, те да је било свакаквих афера.

„Крајње је вријеме да се тај квази суд укине“, рекао је Шешељ.

Додику се у Суду БиХ суди због неизвршавања одлука Кристијана Шмита.

ИЗВОРсрна, фото илустрација архив Независне новине
Претходни текстНово поскупљење цигарета у БиХ
Сљедећи текстУ Брегави пронађено и тијело другог младића страдалог у саобраћајној несрећи