Насловна Најновије Ђерлек: Рањени дјечак наставља лијечење у Америци

Ђерлек: Рањени дјечак наставља лијечење у Америци

253
0

Државни секретар у Министарству здравља Србије Мирсад Ђерлек, рекао је да је међу 11 рањених у масовним пуцњавама у Београду и околини Младеновца, који су још на болничком лијечењу и дјечак који има тешке повреде кичме због којих ће, вјероватно, наставити лијечење у Чикагу о трошку државе.

Ђерлек је прецизирао да је ријеч о пацијенту који је хоспитализован на Институту за мајку и дијете и да држава већ спрема документацију, како би га послала у САД.

„Сви пацијенти су имали политрауме и морали су да направе приоритете приликом збрињавања. У Kлиничко-болничком центру Земун је пацијент са ортопедским помагалима, док је деветоро рањених у Ургентном центру. Сви су стабилно и ван животне опасности“, рекао је Ђерлек за РТС.

Он је навео да је најтеже здравствено стање пацијента /25/ коме је одстрањен бубрег, а очекује се и интервенција на крвним судовима, као и пацијента /51/ који има повреду грудног коша и очекује ортопедску операцију.

„Девојци /18/, која је задобила две прострелне ране, одстрањен је бубрег. Њој је повређена јетра и имала је операцију дебелог црева. Очекујемо још операција како бисмо је оспособили за пуштање кући“, рекао је Ђерлек.

Он је напоменуо да ће бити потребно много времена да се сви пацијенти опораве, да слиједи рехабилитација и да ће им бити потребна и психосоцијална подршка.

ИЗВОРсрна
Претходни текстАкција “Сквер“: Међу осумњиченима адвокати и нотари
Сљедећи текстТијана Бошковић посјетила учеснике Европског школског првенства у одбојци