Насловна Најновије Јахорина поново центар окупљања људи из свих крајева свијета

Јахорина поново центар окупљања људи из свих крајева свијета

122
0

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је да је Јахорина данас, 40 година након Зимских олимпијских игара у Сарајеву, поново центар окупљања људи из свих крајева свијета.

Шулић је рекао је да се у данима када се обиљежава 40 година од одржавања Зимских олимпијских игара, Јахорина биљежи рекордну посјећеност и да гости долазе из свих крајева свијета.

Он је нагласио да за овакве резултате треба захвалити управи Олимпијског центра „Јахорина“, али, прије свега, предсједнику Републике Српске Милораду Додику и Влади Српске који су, иако су то многи тада оспоравали, имали визију и идеју, те покренули инвестициони циклус на овој олимпијској љепотици.

– Данас можемо рећи да ова дестинација живи пуним плућима и то не на крилима неке старе славе већ на темељу улагања, визије и праћења модерних трендова у развоју и брендирању зимских дестинација – рекао је Шулић.

Он је истакао да је епитет олимпијска планина више него добра полазна основа у промоцији, али да би Јахорина, без визије и реализованих улагања, била само лијепа планина која се сјећа својих славних дана.

– Свједоци смо да Јахорина живи свих 365 дана у години и мислим да је та чињеница доказ да достојно обиљежамо овај јубилеј, чувајући и његујући дух Олимпијаде и свега што она представља – рекао је Шулић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстТоком викенда вјетровито и промјенљиво
Сљедећи текстУ августу Међународни сајам меда