Насловна Вијести Источно Сарајево Љубомир Ерић – нови предсједник Скупштине Борачке организације Соколац

Љубомир Ерић – нови предсједник Скупштине Борачке организације Соколац

310
0

Љубомир Ерић изабран је данас за новог предсједника Скупштине Борачке организације општине Соколац, а за предсједника Предсједништва Жељко Поповић, рекла је Срни Драгица Крсмановић из ове организације.

На данашњој изборној скупштини општинске Борачке организације, за предсједника Одбора породица погинулих бораца изабрана је Драгица Крсмановић, а за предсједника Одбора ратних војних инвалида, Раде Грујић.

Крсмановићева је навела да су изабрани и делегати Скупштине, 11 чланова Предсједништва и све скупштинске комисије неопходне за рад Општинске борачке организације.

Новоизабрани предсједник Ерић, рекао је Срни, да је у општинској Борачкој организацији изабран потпуно нови сазив људи, почевши од мјесних одбора до Скупштине и да га радује што је данас добио подршку од некадашњих сабораца.

Он је навео да ће прво снимити стање и шта је све урађено у овој организацији, а затим направити план и визију како даље, те изразио наду да ће локална управа да испоштује исплату планираних буџетских средства.

Ерић је појаснио да је прошао све командне дужности, од командира чете до начелника Штаба бригаде. За храброст и заслуге два пута је унапријеђен и одликован, а од Генералштаба Војске Републике Српске добио је официрску сабљу.

Он се, након напуштања Сарајева, гдје је живио до избијања ратних сукоба 1992. године, придружио свом народу на родном Сокоцу и током четири године рата прошао сва ратишта на простору Републике Српске, те се враћао у своју јединицу и након два рањавања.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстПозив за семинар о спровођењу развојних пројеката
Сљедећи текстТри службена пса помажу раду полиције у Источном Сарајеву (ВИДЕО)