Насловна Најновије Ћосић и Тушевљак потписали споразум о сарадњи на изградњи меморијалног комплекса

Ћосић и Тушевљак потписали споразум о сарадњи на изградњи меморијалног комплекса

278
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и предсједник Борачке организације Источно Ново Сарајево Драгиша Тушевљак потписали су данас споразум о сарадњи на изградњи меморијалног комплекса посвећеног страдалим српским цивилима Сарајева и Сарајевско-романијске регије у 20. вијеку.

У оквиру Меморијалног комплекса посвећеног страдалим српским цивилима Сарајева и Сарајевско-романијске регије у 20. вијеку ће се налазити и спомен-соба посвећена погинулим борцима Војске Републике Српске са подручја општине Источно Ново Сарајево.

Потписивању споразума претходио је састанак градоначелника Ћосића и начелника општине Источно Ново Сарајево Јована Катића са Предсједништвом Борачке организације Источно Ново Сарајево на којем је било ријечи о бројним темама од интереса за борачке категорије становништва и локалну заједницу.

Током разговора о положају породица погинулих бораца и ратних војних инвалида са подручја општине Источно Ново Сарајево, учесници састанка су се сагласили да је неопходно направити конкретан напредак, односно, да се у што скоријем периоду мора утицати на запошљавање одређеног броја лица из ових категорија становништва.

„Разматрали смо питање изградње споменика погинулим српским борцима Враца, Ковачића и Грбавице, који ће бити изграђен у мјесној заједници Враца, те централног спомен-обиљежја за погинуле припаднике Војске Републике Српске са подручја општине Источно Ново Сарајево, те меморијалног комплекса посвећеног страдалим српским цивилима Сарајева и Сарајевско-романијске регије у 20. вијеку“, рекао је Ћосић.

Он је констатовао да је постигнут висок ниво сагласности изразивши увјерење да ће ови пројекти из области културе памћења бити завршени у току 2024. године.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСтевандић и Орлић потписали Меморандум о формирању Парламентарног форума
Сљедећи текстКарте за Лигу шампиона пуштене у слободну продају