Насловна Најновије Ћосић: Корисна заједничка сједница два савеза

Ћосић: Корисна заједничка сједница два савеза

193
0

Предсједник Савеза општина и градова Републике Српске Љубиша Ћосић рекао је Срни да је данашња заједничка сједница савеза општина и градова Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ била корисна јер су равноправне организације које се баве истим пословима размијениле искуства.

На сједници, одржаној у Неуму, разговарано је о приоритетима у раду два савеза и изазовима са којима се сусрећу локалне власти.

„Ријеч је о једном пројекту Савјета Европе који покушава да сарадњу између два савеза подигне на виши ниво, што је добро, али ми увијек заступамо начело равноправности и једнакости у међусобним односима“, навео је Ћосић.

Ћосић је рекао да је разговарано, како о заједничком раду два савеза, тако и о сарадњи са Конгресом локалних и регионалних власти.

„Са колегама смо подијелили неке наше идеје и праксе када је ријеч о одређеним законским рјешењима која се тичу локалних заједница, а која су у Републици Српској ефикаснија него у ФБиХ“, рекао је Ћосић.

Он је изразио увјерење да ће функционалана законска рјешења која постоје у Републици Српској, послужити ФБиХ.

„Хвала људима из Конгреса локалних и регионалних власти Савјета Европе што желе да подрже наш рад, а самим тим и допринесу бољем функционисању наших локалних заједница“, рекао је Ћосић.

Ћосић је нагласио да је Савез општина и градова Републике Српске у потпуности репрезентативна организација која заступа интересе све и једног града и општине у Српској и у том сегменту функционише беспријекорно. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстВоде Српске: Могућност изливања бујичних водотока и у наредним данима
Сљедећи текстСутра прије подне суво, поподне киша