Насловна Најновије Ћосић најавио изградњу споменика жртвама НАТО бомбардовања

Ћосић најавио изградњу споменика жртвама НАТО бомбардовања

337
0

На данашњи дан 1995. године почело је НАТО бомбардовање Републике Српске, а у масовним авио и ракетним ударима који су трајали до 14. септембра животе је узгубило више од стотину недужних цивила, причињена је огромна материјална штета, а посљедице бомбардовања осиромашеним уранијумом осјећају се и данас, рекао је за РТВИС градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

„И даље људи, првенствено са подручја некадашњег Српског Сарајева, који су се раселили широм Републике Српске и свијета, имају посљедице по здравље. Људи и данас умиру од посљедица бомбардовања. Неке од бомби биле су са осиромашеним уранијумом, што су потврдила и бројна медицинска и научна истраживања“, истакао је Ћосић.

Ћосић сматра да је циљ НАТО бомбардовања српског становништва био трајно уништавање здравља будућих генерација.

„Не смијемо никада заборавити жртве бомбардовања, посебно ако имамо у виду да је то био завршни чин покушаја елиминације српског народа са ових простора“, каже Ћосић.

Према његовим ријечима Градска управа ради на идејном рјешењу споменика жртвама НАТО бомбардовања, који ће се наћи у кругу зграде Градске управе на Палама.

ИЗВОРртвис
Претходни текстЋосић: Поставићемо још већу и љепшу спомен-плочу
Сљедећи текстПодигнута оптужница против 21 лица са доказима из „Скај“ и „Аном“ апликација