Насловна Вијести Источно Сарајево Ћосић одржао састанак са радницима „Мофаса“

Ћосић одржао састанак са радницима „Мофаса“

305
0

Радници фабрике „Мофас“ из Источног Сарајева окупили су се јуче у кругу фабрике у знак протеста због, каку кажу, лажних обећања везаних за плату.

Према ријечима радника ове фабрике од 11. априла ове године није им исплаћена ниједна текућа зарађена плата. Радница „Мофаса“ су истакали да разумију да се разна дуговања ове фабрике морају надомирити и отплатити, али да, иако имају стрпљења и жеље за радом, њима плате треба да буду исплаћене.

Слика

фото Катера

Радници су се већ неколико пута обраћали градоначелнику Источног Сарајева, а њихов посљедњи састанак одржан је 11. јула у Скупштини града када им је обећано да ће им плата бити исплаћена за 10 дана, што се није десило.

Градоначелник Источног Сарајева, Љубиша Ћосић је потврдио да радници нису примили плату али да је у питању технички проблем, јер је рачун „Мофаса“ још увијек блокиран.

Слика може припадати 6 особа, људи седе и у затвореном

Ћосић је јутрос одржао састанак са радницима предузећа „Мофас“, и истакао да ће учинити све да радници добију своје зарађене плате. 
 
„Све што буде могло радници ће добити, као што своје мора добити и држава. Сви смо од почетка свјесни да неће бити лако и да смо купили „врућ кромпир“, али не одустајемо од њега,“ рекао је Ћосић
 
Слика може припадати 4 особе, људи седе и у затвореном

 

ИЗВОРртвис
Претходни текстПотписан Споразум о пројектовању и изградњи фекалног колектора и одводње фекалних вода са простора Иванићи – Прљево Брдо
Сљедећи текстРогатичани бриљирају на омладинским спортским играма у Новој Вароши!