Насловна Најновије Ћурић: Породица – приоритет града

Ћурић: Породица – приоритет града

193
0

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић уприличио је данас пријем у Градској управи за малишане из вртића и основних школа поводом Недјеље дјетета, те поручио да је породица приоритет у граду и да ће наставити рад на стварању бољег амбијента за најмлађе суграђане.

Ћурић је подсјетио да је у току јавни позив за новчану надокнаду за дјецу без једног или оба родитеља, као и за дјецу из руралних подручја.

„Наш интерес је да се школе не гасе, да имамо све више дјеце, а и руралне средине самим тим остају насељене“, рекао је Ћурић.

Он је најавио да ће се у наредном периоду у требињском насељу Тина изградити нови вртић, будући да је то неопходно како би сви имали могућност да упишу дјецу у вртић, истакавши да су дјеца будућност града, али и Републике Српске.

Милица Милић, ученик Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Требиња рекла је новинарима да су нека од дјечијих права да буду образована, здрава и срећна.

У оквиру обиљежавања Недјеље дјетета, сутра ће бити уприличена изложба Удружења родитеља, дјеце и омладине са потешкоћама у развоју „Сунце нам је заједничко“, док је централна манифестација најављена за петак у Културном центру Требиње.

Недјеља дјетета обиљежава се у првој седмици у октобру, од 1989. године када је у Генералној скупштини УН усвојена је Конвенција о правима дјетета.

ИЗВОРсрна
Претходни текстАкција СИПА на подручју Тузланског кантона; Претреси на 14 локација
Сљедећи текстНаредне седмице Филмски кампус