Насловна Вијести Источно Сарајево Болници „Србија“ донирани транспортни инкубатор и перфузор

Болници „Србија“ донирани транспортни инкубатор и перфузор

581
0
Болници „Србија“ данас је уручена вриједна донација у виду транспортног инкубатора и перфузора на свечаности која је одржана у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.
 
Предсједник Републике Српске господин Милорад Додик уручио је донацију директору Болнице „Србија“ Небојши Шешлија, а примопредаји је присуствовала и начелник Од‌јељења педијатрије ове установе, др Тамара Ивановић.
 
Шешлија је нагласио да је ова донација од великог значаја, с обзиром да је Болница „Србија“ до данас имала само један инкубатор стар 22 године.
 
„Велику захвалност упућујем предсједнику Милораду Додику. Да су му становници Републике Српске на првом мјесту, доказао је небројено пута, а посебно изградњом нове зграде Болнице „Србија“, истакао је Шешлија.
Значај инкубатора за транспорт новорођенчади је огроман, јер омогућава да беба безбједно стигне до терцијарне установе, гд‌је се наставља лијечење.
Транспортни инкубатор повећава степен преживљавања, а уколико се стартно крене са адекватним лијецењем онда је и квалитет живота након лијечења много бољи.
Ова вриједна опрема набављена је из средстава прикупљених на донаторској вечери у оквиру акције „С љубављу храбрим срцима“.
Акција је одржана прошле године у организацији Удружења педијатара, а под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика.
ИЗВОРBolnica Srbija
Претходни текстУпозорење због јаког вјетра
Сљедећи текстПреминуо Спасоје Сокнић