Насловна Вијести Европа више није безбједна, а и гаса је све мање

Европа више није безбједна, а и гаса је све мање

135
0

Од незапамћених западних санкција Русији, неће пропасти ни САД, ни Русија, ни Kина, али ће се, зато, противруске санкције попут бумеранга вратити и ударити по ЕУ – процјењује „Геополитика“.

ЕУ је у све већем проблему са енергентима – умјесто најављене европске диверзификације увоза руског гаса долази до „Гаспромове“ диверзификације извоза, односно Руси сада увозе у ЕУ само споразумима предвиђени минимум количина, али ништа не остаје за складиштење тог енергента у Европи.

ЕУ, попут „посљедњег самураја“, убрзано губи и руско тржиште и руске енергенте а да замјенских за њих још увијек нема и неће их бити још дуго.

Обрачун Запада с Русијом је тоталан – од до сад никад у историји забиљежених санкција против било које државе, све до апсурдних забрана свега што долази из те земље – културе, књижевности, музике, умјетности…

Заправо је невјероватно да се обрачун са читавим једним народом и његовим историјским, културним и језичким наслијеђем, његовим спортским дометима, етничким заједницама које деценијама живе на тлу цивилизоване Европе, сада тако олако приказује као „примјерена казна“ за украјински рат.

Kако говори све више Руса који живе у Њемачкој, за све проблеме који сада постоје у њемачком друштву и економији криви су – Руси, као што су тридесетих година прошлог вијека били криви Јевреји. Још им само требају жуте траке на рукама.

Њу Делхи је одбио захтјеве да се придружи санкцијама Запада према Русији и поручио да увоз руске нафте не представља ништа илегално.

Велика је то побједа Индије, изложене снажном америчком и британском притиску да им се придружи у санкцијама.

ЕУ о томе може само сањати. Она је своју независност након рата у Украјини, у који се активно укључила по свим питањима /иако још не војно, ако под тим не сматрамо извоз оружја Kијеву/ – потпуно изгубила, а питање је да ли је ЕУ икада и била независна – закључује „Геополитика“.

ИЗВОРсрна, фото Објектив
Претходни текстИзузетно озбиљне информације МУП-а Српске о угрожености Додика
Сљедећи текстВишковић: Не плашим се санкција