Насловна Вијести Република Српска Вишковић: Не плашим се санкција

Вишковић: Не плашим се санкција

224
0

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, изјавио је да се не плаши евентуалних санкција, те истакао да свој посао ради у складу са Уставом и законима.

„Не бих радио овај посао да се плашим. Ако неко мисли да је то предмет неких санкција, то је његово право, али ја се не плашим. Нико ме није натјерао да ово радим, то чиним искључиво из патриотских намјера и сматрама да на овај начин могу да допринесем добробити свог народа и грађана Српске и тако ћу се и понашати“, рекао је Вишковић новинарима у Народној скупштини Српске.

Он каже да не размишља о евентуалним санкцијама, те да није тиме оптерећен.

„Можда би ме једино погодиле санкције Србије, да не могу прећи Дрину и отићи до Београда или Новог Сада, а све остало ме не занима“, каже Вишковић.

Говорећи о санкцијама које је Велика Британија увела српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и предсједнику Српске Жељки Цвијановић, Вишковић је рекао да оне нису рјешење нити добра порука.

„Ове санкције су усмјерене против Српске, а не само против два лица и то није рјешење проблема у БиХ. Овђе је рјешење у договору. Ми смо у јануару тражили заједничку сједницу влада Републике Српске и Федерације БиХ и да разговарамо о свим стварима. Није овдје у питању само Српска, већ живот грађана и припадника свих народа у БиХ“, рекао је Вишковић.

Он је навео да је јуче разговарао са представницима ЕБРД-а, те да им је на питање шта је са вишком прихода од индиректног опорезивања, а односи се на прикупљање акциза на путеве и ауто-путеве, одговорио да се „што се тиче Српске, то може ријешити за пет минута, али да други ентитет то не жели зато што сматра да би коефицијент расподјеле требао да буде овакав или онакав“.

„Можда би вољели да је коефицијент расподјеле прихода другачији, али је установљен прије десет година и када би то жељели да промијенимо, морамо о томе да разговарамо“, рекао је Вишковић.

ИЗВОРсрна. фото Влада РС
Претходни текстЕвропа више није безбједна, а и гаса је све мање
Сљедећи текстИз ПДП-а о спорном снимку: Бегић физички насрнуо на Станивуковића, Тривићева га смиривала