Насловна Вијести Република Српска Сутра сунчано и топло, наредних дана промјенљиво са падавинама

Сутра сунчано и топло, наредних дана промјенљиво са падавинама

185
0

У Републици Српској ће сутра бити топло уз сунчане периоде, док ће наредних дана преовладавати промјенљиво облачно вријеме са кишом и сусњежицом у нижим предјелима и снијегом у вишим, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ујутро ће бити претежно ведро и топлије. Око ријека и по котлинама постојаће услови за формирање магле, док ће током дана бити топло уз сунчане периоде и постепено наоблачење које се премјешта од сјевера.

Kасније поподне слаба киша ће почети да пада на сјеверу и у Херцеговини. Падавине ће увече јачати на сјеверозападу и уз захлађење током ноћи се постепено ширити ка централним предјелима и истоку.

Уз пад температуре током ноћи у вишим предјелима на западу ће почети да пада снијег, а могућа је појава сусњежице и влажног снијега и понегдје у нижим предјелима.

Минимална температура ваздуха биће од два до седам, а максимална од 11 до 17 степени.

Увече се очекује захлађење на сјеверу и западу Републике Српске.

У недјељу, 20. фебруара, биће облачно са падавинама уз захлађење. У нижим предјелима ће падати киша, а у вишим и на планинама ће провијавати слаб снијег.

Током дана ће на сјеверу и западу падавине престати уз постепено разведравање, а до вечери ће престати и на истоку.

Минимална температура ваздуха биће од један до пет, а максимална од три до 10, на југу до 13 степени Целзијусових.

У понедјељак, 21. фебруара, у првом дијелу дана дана биће умјерено до претежно облачно и суво, повремено са сунчаним периодима. Поподне ће доћи до јачег наоблачења са сјевера које доноси кишу у ниже и снијег у више крајеве уз брзи пораст сњежног покривача. Уз захлађење, киша ће прећи у снијег понегдје и у нижим предјелима. Престанак падавина очекује се у току ноћи на уторак.

Минимална температура ваздуха биће од минус један до четири, на југу до осам, а максимална од три до 12 степени Целзијусових.

У уторак, 22. фебруара, на истоку ће бити претежно облачно уз слаб снијег повремено, док ће у осталим предјелима бити углавном суво и умјерено до претежно облачно уз краће сунчане периоде.

Минимална температура ваздуха од минус три до три, а максимална од три до девет, у вишим предјелима од нула степени Целзијусових.

ИЗВОРРХМЗ, фото Радио Прњавор
Претходни текстГалијашевић: Без Срба и Хрвата, Бошњацима остаје само “филџанистан“
Сљедећи текстДодик: Напад на Милановића – Комшићева фрустрација народом који лажно представља