Насловна Најновије Амбасада плаћа хрватским навијачима кауције и путне трошкове

Амбасада плаћа хрватским навијачима кауције и путне трошкове

136
0

Хрватски премијер Андреј Пленковић, изјавио је данас, да Хрватска плаћа кауције за навијаче који су од августа затворени у Грчкој, јер је ријеч о специфичној ситуацији.

Пленковић је навео да је хрватска Амбасада добила напутак да покрије цијели пакет, који обухвата кауцију, путни лист, трошкове за путовање у Хрватску, а да ће се касније то рјешавати.

„То је уобичајена процедура када хрватске амбасаде и конзулати помажу хрватским држављанима у ситуацијама када су у тешкоћама и немају средстава“, нагласио је Пленковић.

Он је навео да је у питању процес без преседана. „И грчки судови и тужилаштво и затворски систем раде викендом. То се још није догодило. Донијели су одлуку да се направи ванредни корак и да их што прије пусте“, рекао је Пленковић.

Пленковић је додао да је већина из групе оних који су пуштени у петак, 8. децембра, била у различитим дијеловима Грчке, а само троје или четворо је било у Атини.

„Полиција их је пропратила у Атину и они данас, свако у индивидуалном ангажману, долази назад. Нису сви из Загреба, није ово организовано путовање назад, него исказ државе, а помагали смо им ангажовано све ове мјесеце. Они долазе назад кући“, рекао је Пленковић.

Надлежни суд у Грчкој одлучио је да пусти прву групу од 20 навијача „Динама“ из Загреба, који су од августа у грчким затворима због убиства навијача.

Хрватски медији јављају да је прва група од двадесетак навијача „Динама“ пуштено уз појединачну кауцију од 1.000 до 2.500 евра. Морали су обећати да ће се одазвати позивима грчких власти у наставку процеса, а уз то су добили и мјеру забране одлазака на спортска такмичења у Грчкој.

Навијачи „Динама“, односно 105 припадника навијачке групе „Бед блу бојс“, ухапшено је у августу након уличних обрачуна с навијачима АЕК-а у којима је ножем убијен Михалис Кацурис.

Долазак првих навијача из Грчке у Загреб, очекује се током дана.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Teleskop.hr
Претходни текстПутин: Запад никад неће успјети да уништи Русију !
Сљедећи текстЂоковић у 2023. одиграо меч који ће се дуго памтити у историји тениса