Насловна Најновије АМС Републике Српске: Повећана опасност од одрона

АМС Републике Српске: Повећана опасност од одрона

143
0

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ, саобраћај се одвија по мокрим коловозима, уз повећану опасност од одрона, посебно на путним правцима Сарајево – Фоча, Фоча – Гацко, Бањалука – Црна Ријека – Јајце и Бањалука – Kнежево – Турбе.

Због магле или ниске облачости, видљивост је мјестимично смањена у котлинама, посебно на путевима Бихаћ – Босански Петровац – Kључ, Босански Петровац – Оштрељ – Дрвар, Орманица – Градачац, Симин Хан – Kалесија и Шићки Брод – Живинице – Kладањ.

На магистралном путу Гацко – Невесиње у мјесту Херцеглија, привремено је обустављен саобраћај због изливања ријеке Заломка.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске, савјетују опрезнију вожњу и напомињу да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

Радови су у току на магистралнимм путевима Градишка – Нова Топола – Kлашнице, Соколац – Подроманија, Бањалука – Српске Топлице, Брод на Дрини /Фоча/ – гранични прелаз Хум /Шћепан Поље/, Челинац – Kотор Варош, Приједор – Стара Ријека, Приједор – Kозарац.

Режим саобраћаја због радова измијењен је у тунелима „Чељиговићи“ на магистралном путу Лапишница – Љубогошта и „Стамболчић“ на путу Пале – Подграб.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик – Главичице, у рејону Старог Угљевика, Србац – Горња Вијака – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић, Фоча – Горажде у Филиповићима, Језеро – Шипово, Укрина – Горња Вијака, као и на правцу Лакташи – Србац.

На дионици Поље – Подновље, на снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона због оштећења коловоза.

На мосту краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар – граница са Србијом забрањен је саобраћај за возила укупне масе веће од 10 тона, док је за путничка возила ограничена брзина кретања на 20 километара на час.

На подручју Ростова, на путу Нови Травник – Бугојно у ФБиХ, због већег одрона заузета је једна трака у дужини од 20 метара.

На појединим дионицама већа је количина воде на коловозу.

Радови су у току на путним правцима Живинице – Ступари, на дионици ауто-пута Зеница сјевер – Зеница југ и на путу Јајце – Доњи Вакуф у тунелу „Скела“.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

ИЗВОРАМС РС, фото Глас Српске
Претходни текстДанас облачно са падавинама
Сљедећи текстУ Српској рођено 30 беба