Насловна Вијести Вучић дао Брнабићевој мандат за састав нове Владе

Вучић дао Брнабићевој мандат за састав нове Владе

173
0

Предсједник Србије Александар Вучић дао је данас мандат за састав нове Владе досадашњем премијеру Ани Брнабић, наводећи да је ријеч о образованој, способној и марљивој жени, која је, прије свега, лојална Србији.

Саопштавајући ову одлуку у данашњем обраћању јавности, Вучић је истакао да Брнабићева на мјесту премијера неће бити пун мандат, већ ће се на функцији предсједника Владе задржати до 2024. године.

Он сматра да је веома важно да Брнабићева остане на челу Владе како би се радили на рјешавању проблема за пресдтојећу јесен и зиму.

Вучић је навео да је један од разлога за његову одлуку и то што у Брнабићеву има безгранично повјерење и што је радила ствари од којих су други бјежали, не марећи за то што је због тога често била сатанизована у јавности.

„На њој /Брнабићевој/ је тежак посао да уз много компромиса саставља Владу са свима другима. Надам се да ће Влада бити састављена за 25 дана и да ће у њу ући они који су спремни да предано и срчано раде за Србију и да покушамо ову тешку јесен и зиму да преживимо“, рекао је Вучић.

Он је открио да ће функционер Српске напредне странке Милош Вучевић, који је био кандидат за мандатара, у новој Влади бити изузетно значајан чинилац и имаће мјесто потпредсједника.

Иста функција, како је објаснио, предвиђена је и за досадашњег министра финансија Синишу Малог, док ће важне функцији добити и лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић, који ће бити замјеник премијера и координатор служби безбједности.

Вучић је најавио да ће у наредном периоду доћи до укрупњавања политичке сцене и да ће бити потребно много компромиса како би Србија у овим тешким временима опстала и остала. 

 

ИЗВОРсрна
Претходни текстПожарна линија на Леотару дуга 300 метара
Сљедећи текстВоз „Ћиро“ сутра стиже у Вишеград