Насловна Најновије Бањалука: Богат програм прославе крсне славе града

Бањалука: Богат програм прославе крсне славе града

308
0

Бањалука ће данас обиљежити крсну славу града Вазнесење Господње – Спасовдан, у духу традиције и уз богат културно-умјетнички програм.

У Саборном храму Христа Спаситеља у 9.00 часова почеће Света архијерејска литургија, након чега ће бити обављен чин освештања славског жита и колача, саопштено је из Градске управе.

Потом је планирана спасовданска литија око Саборног храма.

Из Градске управе наводе да ће и ове године, уз пригодно послужење за грађане, у вечерњим часовима бити приређен посебан програм под називом „Спасовданско вече – слава кроз традицију“.

У духу традиције, обиљежавање Спасовдана биће настављено и сутра на платоу испред Храма Христа Спаситеља, гдје ће увече бити одржан Фестивал гуслара Републике Српске.

Славу града, која је уједно и слава Саборног храма Христа Спаситеља, обиљежиће заједно град Бањалука и Српска православна црква – Епархија бањалучка.

У центру Бањалуке на снази ће бити обуставе саобраћаја, на Тргу српских владара, на дијелу од Улице краља Петра Првог Kарађорђевића до Српске улице, дио улице испред Градске управе и шеталишта данас 25. и у петак, 26. маја, од 19.00 до 22.00 часа, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

ИЗВОРсрна, фото Srpska info
Претходни текстБеоград данас прославља крсну славу
Сљедећи текстУ Српској рођене 23 бебе