Насловна Најновије Богат програм у сусрет Видовдану

Богат програм у сусрет Видовдану

193
0

На Хан Пијеску ће и ове године Видовдан бити обиљежен низом манифестација духовног и световног садржаја, речено је Срни у Јавној установи Центар за омладину и спорт „Поглед“.

Свечаности у сусрет Видовдану почеће сутра „Конференцијом беба“, а настављају се у суботу, 24. јуна, отварањем Трећег међународног ликовног саборовања „Поглед“ у 17.00 часова у Дому културе и изложбом слика Удружења ликовних умјетника „Свети Лука“ из Бијељине.

Исте вечери, од 19.00 часова биће приказан и документарни филм „Видовдан, нит која нас веже“.

Центар „Поглед“ је у оквиру програма „Видовданске свечаности 2023“ планирао и дружење са пријатељима са Косова и Метохије у недјељу, 25. јуна, у оквиру програма „Неодољива тешкоћа постојања“ у којем ће бити представљена савремена српска умјетност на Косову и Метохији, учешћем сликарке Миљане Дунђерин, афористичара Јована Зафировића, те књижевника, Александра Дунђерина и Новице Соврлића.

Обиљежавање овог празника који се на Хан Пијеску обиљежава 105 година наставља се у понедјељак, 26. јуна, духовном вечери „Видовдан, нит која нас веже“, уз учешће октета Православног богословског факултета „Свети Василије Острошки“ из Фоче и њихових пријатеља у храму Светог Пантелејмона у овом мјесту.

Међународно ликовно саборовање „Поглед“ биће свечано затворено у Дому културе у уторак, 27. јуна, у 14.00 часова.

На сам дан празника у сриједу, 28. јуна, дјеца Вртића „Диана Будисављевић“ прошетаће од 9.00 часова на платоу испред зграде Хан Пијесак.

Света литургија посвећена Светом великомученику цару Лазару и свим српским мученицима – Видовдану, у Цркви Светог Пантелејмона почеће од 10.00 часова.

Организатори манифестација су Јавна установа Центар за омладину и спорт „Поглед“ и вртић „Диана Будисављевић“, под покровитељством општине Хан Пијесак и ресторана „Поглед“. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстОдржан традиционални маскенбал малишана обданишта „Невен“
Сљедећи текстГлавни радови на ХЕ „Дабар“ почињу сутра