Насловна Најновије Борба за четвртфинале: Левандовски напада браниоца титуле, Сенегал тестира Енглезе

Борба за четвртфинале: Левандовски напада браниоца титуле, Сенегал тестира Енглезе

156
0

Мундијал у Катару дошао је до 15. дана, током којег ће се играти још двије утакмице осмине финала.

Од 16.00 часова играју Пољска и Француска.

„Триколори“ су фаворити, колико због чињенице да бране титулу освојену прије четири године у Русији, толико и због одличних игара на Мундијалу у Катару.

Француска је освојила прво мјесто у Групи Д, захваљујући тријумфима над Аустралијом и Данском, да би у мечу без резултатског значаја изгубили од Туниса. 

Пољска је била другопласирана у Групи Ц – реми са Мексиком, побједа над Саудијском Арабијом и пораз Аргентине учинак су екипе Чеслава Михнијевича.

Роберт Левандовски је један од најбољих нападача данашњице, али против Француске ће му бити потребна помоћ саиграча, уколико Пољаци желе да направе изненађење и елиминишу браниоца титуле.

Утакмица се игра на „Ел Тумама“ стадиону, а главни судија је Венецуеланац Валенцуела.

У вечерњем термину од 20.00 часова састају се Енглеска и Сенегал.

Енглези су забиљежили двије побједе у Групи Б, против Ирана и Велса, док су са селекцијом САД играли без голова, преноси РТС.

Екипа Гарета Саутгејта жели макар да понови успјех са претходног Мундијала, када је „горди албион“ заустављен у полуфиналу. 

Ипак, посао Енглезима неће бити нимало лак, пошто ће за противника имати селекцију Сенегала, другопласирану екипу Групе А.

Афричка селекција поражена је од Холандије на старту, али је побједама над Катаром и Еквадором, дошла до нокаут фазе такмичења, иако игра без најбољег играча Садија Манеа.

Утакмица се игра на „Ел Бајт“ стадиону, а главни арбитар је Иван Бартон из Салвадора.

ИЗВОРГлас Српске, фото Танјуг/АП
Претходни текстУспјешно организован Међународни мачевалачки турнир у Источном Сарајеву
Сљедећи текстСутра хуманитарни базар за ученике за инвалидитетом