Насловна Вијести Република Српска Братунац: За опозив начелника 467 гласова више

Братунац: За опозив начелника 467 гласова више

207
0

Опозив начелника општине Братунац Срђана Ранкића, према тренутним резултатима референдума, на основу података са редовних бирачких мјеста, подржало је 467 гласача више, изјавила је Срни предсједник Општинске изборне комисије /ОИК/ Ивана Милановић.

„Имамо резултате од 6.400 бирача који су гласали на 32 редовна бирачка мјеста. Ти резултати су 3.371 глас за опозив, а 2.904 гласа против опозива и 125 неважећих гласачких листића. Дакле, у овом моменту 467 гласова је више за опозив начелника“, рекла је Милановићева.

Она је навела да од 12.00 часова почиње пребројавање гласова са бирачког мјеста за гласање непотврђеним гласачким листићем и мобилног тима.

Милановићева је рекла да је укупно изашло 7.065 бирача, укључујући и 644 гласа на непотврђеном бирачком мјесту и 21 глас путем мобилног тима.

Она је истакла да поново 18. августа слиједи бројање гласова путем поште и тек тада ће имати коначне и потврђене резултате.

Скупштина општине Братунац је 7. јула, гласовима 19 присутних од укупно 25 одборника, донијела одлуку о покретању поступка опозива начелника ове локалне заједнице.

Као разлози за опозив наведени су потпуни изостанак сарадње начелника са Скупштином општине, велико повећање дугова и неизмирених обавеза општине Братунац у посљедњих неколико мјесеци, незаконито запошљавање, неизвршење предизборних обећања и пројеката чија је реализација била у току прије 18 мјесеци када је Ранкић преузео дужност.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Болници ,,Србија“ први пут изведена операција атрезије хоане код дјетета
Сљедећи текстНапредак од 219 мјеста на Вебометрикс ранг-листи