Насловна Најновије Британци номиновали Ђоковића за спортисту године

Британци номиновали Ђоковића за спортисту године

181
0

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета, налази се међу номинованима за награду спортисте године коју додјељује британски Би-би-си.

Послије изузетно успјешне сезоне Новак Ђоковић нашао се на листи кандидата коју је објавио Би-би-си за награду најбољег спортисте ове године коју је претходно освојио Лионел Меси.

Српски ас је велики фаворит, а међу номинованима су Ерлинг Халанд, фудбалер Манчестер ситија, возач Ред Була Макс Ферстапен, Симон Бајлс, америчка гимнастичарка, Аитана Бонмати, фудбалерка којој је управо Новак додијелио „Златну лопту“ као и јужноафрички рагбиста Сија Колиси.

Прошле године је добитник награде био Лионел Меси због тога што је одвео Аргентине до трофеја на Свјетском првенству, али чини су ове године Новакова остварења већа од свих који су постигли остали кандидати.

Српски ас освојио је ове сезоне три Гренд слема, на једном је стигао до финала, а осим тога био је шампион и Завршног мастерса у Торину.

Би-би-си истиче да је Ђоковић изједначио рекорд по броју освојених Гренд слемова са чувеном Маргарет Корт као и да је надмашио рекорд Штефи Граф по броју недјеља проведених на првом мјесту АТП листе.

Ђоковић је уз то и осми пут у каријери сезону завршио као број један, а укупно је ове године освојио седам титула.

Гласање за спортисту године отворено је до 12. децембра, а коначни резултати односно име побједника биће саопштени 19. децембра.

Ова номинација је мало и изненадна јер британски медији често нису били наклоњени Ђоковићу.

ИЗВОРспутник
Претходни текстЦикотић осуђен првостепено на три године затвора
Сљедећи текстНова драма у Сјеверној Македонији: Покушали отети дјецу из школског дворишта