Насловна Најновије Бјелица поручио Бореновићу да Источно Сарајево и његови становници нису за политичко...

Бјелица поручио Бореновићу да Источно Сарајево и његови становници нису за политичко поткусуривање

210
0

Град Источно Сарајево је од стратешког значаја за Републику Српску, што републичка власт сваке године то и потврђује реализацијом разних пројеката од значаја за ову локалну заједницу и њене становнике, истакао је савјетник предсједника Републике Српске Урош Бјелица.

Упитан да прокоментарише изјаву предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића, да га чуди да нико из Источног Сарајева није реаговао на, како каже, противљење Милорада Додика да сједиште Апелационог суда БиХ буде у овом граду, те да се „поставља питање да ли су људи који живе у Источном Сарајеву, мање битни од људи у Бањалуци“, Бјелица је изјавио за Срну да Бореновић по обичају даје сулуде изјаве, тек да би нешто изјавио и одржавао привид у јавности да он и странка чији је фиктивни предсједник још постоје.

Он је нагласио да је Влада Републике Српске учествовала у рјешавању свих важних проблема са којима се сусретао град Источно Сарајево и општине у његовом саставу и да ће институције наставити да раде на важним пројектима, како за развој града, тако и за бољи живот његових становника.

„Подсјетио бих Бореновића на период када је градоначелник Источног Сарајева био из ПДП-а. Једино што су становници овог града рекли након његовог мандата је било  – не поновило се! Међутим, оно што највише забрињава у овој Бореновићевој изјави, јесте велики степен усаглашености са ставовима ‘Тројке’. С обзиром да знамо од чијег сви мишљења зависе и коме одговарају за своје изјаве, јасно је и зашто предсједник ПДП-а овако лицемјерно прича да становници Источног Сарајева нису битни за Републику Српску“, истакао је Бјелица.

Он је рекао да су институције Републике Српске увијек биле отворене за напредак сваке локалне заједнице у Српској и њен цјеловит развој, као и јединство српског народа.

„А то што Бореновић и разни други Бореновићи измишљају, обмањују јавност и завађају српски народ, зарад прикупљања јефтиних политичких поена у страним амбасадама да би се домогли власти на нивоу БиХ, то већ говори о њима и њиховој пропалој политици. Очигледно је да нема дана да не прате шта је изјавио предсједник Републике Српске Милорад Додик, те да од тога направе причу. Поставља се питање да ли Бореновић зна било шта друго да ради, осим да по цијели дан прича о Додику“, рекао је Бјелица.

Borislav Borenović Archives - SAVA Media

Он је поручио Бореновићу да бар из поштавања према Источном Сарајеву, његовим становницима и српским борцима који су животе уградили у темеље овог града, не би требало да злоупотребљава његово име у политичка препуцавања, већ да ода признање људима који су морали да напусте Сарајево, своју имовину, дођу на ливаду и изграде ново мјесто за живот.

„Тај град је никао са ливаде, грађен је из почетка, цигла по цигла, и веома је сурово и грубо користити његово име у политичко поткусуривање. Према Источном Сарајеву и његовим становницима, господине Бореновићу, морате имати само поштовање и дивљење. Сарајевски Срби прошлу су голготу која се не смије ниподаштавати, поготово не у граду из којег су протјерани!“, поручио је Бјелица.

ИЗВОРСрна, фото РТВИС, Sava Media
Претходни текстВишковић: Српска опредијељена за нови аранжман са ММФ-ом
Сљедећи текстВучић: Састанак Комшића и Бећировића са Куртијем указује на двоструке аршине