Насловна Најновије Ватерполисти Србије декласирали Израел на старту Европског првенства у Хрватској

Ватерполисти Србије декласирали Израел на старту Европског првенства у Хрватској

213
0

Ватерполо репрезентација Србије декласирала је Израел резултатом 22:1 (6:0, 5:0, 5:1, 6:0) у првом колу групе Ц Друге дивизије на Европском првенству које се одржава у Хрватској.

Питање побједника није се постављало ниједног тренутка, Србија је доминирала од почетка до краја меча и на крају стигла до више него убједљиве побједе.

Најбољи стријелац у редовима Србије био је Марко Радуловић са четири гола, а по три су дали Страхиња Рашовић, Сава Ранђеловић, Радомир Драшовић и капитен Никола Јакшић. Једини гол за Израел постигао је Нир Грос из петерца.

Србија ће у другом колу групе Ц Друге дивизије, седмог јануара, играти против Њемачке од 19 часова, а у последњем колу, деветог јануара, играће од 19 сати против Малте.

Директан пласман у четвртфинале ЕП избориће по двије најбоље пласиране репрезентације из група А и Б. Трећепласиране и четвртопласиране селекције из група А и Б играће у осмини финала са двије првопласиране репрезентације из група Ц и Д.

Европско првенство у ватерполу, које је одузето Израелу због рата у тој држави, одржава се у Загребу и Дубровнику и трајаће од 4. до 16. јануара 2024. године. Титулу првака Европе брани Хрватска која је као домаћин славила 2022. године.

ЕП је истовремено и квалификационо такмичење за Олимпијске игре, најбоље пласирана селекција ће у Париз, уз напомену да визу већ имају Мађарска, Грчка и домаћин ОИ Француска.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстТрадиционално унесен бадањак у Кабинет српског члана Предсједништва БиХ
Сљедећи текстАлександар Косорић ново појачање ФК „Романија“ Пале (ВИДЕО)