Насловна Најновије Вечерас изложба слика са “Арт симпозијума Јахорина“

Вечерас изложба слика са “Арт симпозијума Јахорина“

193
0

Изложба умјетничких радова насталих на Међународној ликовној колонији „Арт симпозијум Јахорина“, биће вечерас отворена у Галерији „Нови храм“ у Сарајеву, у оквиру фестивала „Сарајевска зима“.

Оснивач и умјетнички руководилац „Арт симпозијума Јахорина“ Лазо Савић, рекао је Срни да ће бити отворена изложба ликовних радова насталих на претходном 18. сазиву, рађених у техникама уље на платну, дигитална графика и графика.

Он је истакао да је ријеч о ликовним дјелима умјетника који су учествовали прошле године на „Арт симпозијуму Јахорина“ из Сјеверне Македоније, Бугарске, БиХ, Републике Српске.

Савић је додао да неће бити приказане скулптуре због великог формата, јер нису могле да буду пренесене због тежине.

Он је позвао љубитеље ликовне умјетности, да дођу на отварање изложбе у оквиру „Сарајевске зиме“ која се ове године 39. пут организује у Сарајеву, а са којима сарађује дуги низ година.

Савић је навео да је сарадња почела 2003. године када је директор Фестивала Ибрахим Спахић, дошао на Јахорину и препознао радове умјетника који вриједе.

Изложба умјетничких радова биће отворена у 18.00 часова.

Међународна ликовна колонија „Арт симпозијум Јахорина“, основана је 1. маја 2003. године под покровитељством Олимпијског центра „Јахорина“ и уз подршку тадашњег градоначелника Источног Сарајева, Предрага Ласице.

Манифестација се одржава с циљем афирмација ликовне умјетности и умјетности уопште, развоја еколошке свијести, као и подстицаја туризма, како у Републици Српској, БиХ, региону, тако и свијету.

ИЗВОРсрна, фото Palelive.com
Претходни текстМенаџмент ОK Феста објавио листу овогодишњих извођача  
Сљедећи текстМ:тел донира рачунарску опрему Електротехничком факултету у Источном Сарајеву