Насловна Најновије Вишеград: Подстицај добило 70 пољопривредних произвођача

Вишеград: Подстицај добило 70 пољопривредних произвођача

137
0

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, потписао је данас рјешења о додјели подстицаја за 70 пољопривредних произвођача, а ријеч је о додатних 65.000 КМ предвиђених другим ребалансом буџета.

Ђуревић је истакао да су обезбиједили средства, како би свима који су поднијели захтјев за подстицај помогли да наставе свој рад, што је велики успјех.

„Било је ту подстицаја за узгој крава, оваца, за пчеларство, али и пластеничку производњу и сјетву. Сматрам да је ова одлука коју смо донијели за текућу годину веома добра јер је омогућила пољопривредним произвођачима да добију помоћ по више основа што до сада није било“, нагласио је Ђуревић.

Неџиб Бијелић из Каоштица, добио је подстицај за узгој крава и оваца. „Годинама се бавим узгојем стоке, али први пут сам се сада пријавио за подстицај и захваљујући друштву и начелнику, добио сам помоћ која ће ми много значити“, рекао је Бијелић.

Пчелар Александар Масал из Горњег Вардишта, који је и предсједник Удружења пчелара „Вишеград“, захвалио је за подстицај, истакавши да им та помоћ много значи, јер су посљедњих година мали приноси меда.

Исплата подстицаја по овим рјешењима, биће у наредних мјесец дана.

ИЗВОРСрна
Претходни текстСутра претежно облачно са кишом, на планинама снијег
Сљедећи текстАкција „С љубављу храбрим срцима“: Цеца, Лукас и Илић пјеваће у Бањалуци