Насловна Најновије Вишковић: Влада Српске вјерује у успјех Софије Савић

Вишковић: Влада Српске вјерује у успјех Софије Савић

212
0

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са Софијом Савић, ученицом из Милића, која је остварила изврсне резултате на Национално-републичкој географској олимпијади и на Европској географској олимпијади, саопштено је из Владе Српске.

Софија је освојила сребрну медаљу на олимпијади и бронзану медаљу на европском такмичењу, као једина представница из Републике Српске и БиХ.

– Софијини изванредни успјеси представљају велику част за Републику Српску и показали су њен таленат, посвећеност и изузетно знање из географије. Њени резултати су извор инспирације за све младе људе који сањају о постизању великих достигнућа. Влада Српске вјерује у Софијин успјех и пружићемо све потребне ресурсе и подршку како би јој омогућили најбоље припреме и одлазак на свјетско такмичење, које ће се одржати у Ирској сљедеће године. Софија Савић је примјер младог талента који има потенцијал да постигне велике резултате – рекао је Вишковић.

Пријем за Софију Савић (Фото: РТРС)

Уз честитке, Вишковић је поклонио Софији књигу „Република Српска – Земља импресија“, као трајни подсјетник на њене побједе на такмичењима и на значај који има као поносна представница Републике Српске.

Софија Савић је изразила захвалност премијеру и Влади Српске на подршци коју су јој пружили.

Пријем за Софију Савић (Фото: РТРС)

Она је нагласила да је одушевљена што има подршку институција и да ће дати све од себе да поносно представља Републику Српску на свјетском такмичењу у Ирској 2024. године.

Током данашњег састанка, Софија је имала прилику упознати премијера са својим даљим корацима и учењем из географије, док је премијер упознао Софију са својим радним кабинетом и подијелио са њом како изгледа његов радни дан.

 

ИЗВОРртрс
Претходни текстКина: Забиљежена рекордна температура од 52,2 степена
Сљедећи текстДевети ОК фест посјетило више од 30.000 људи