Насловна Вијести Република Српска Вишковић: Цијела Српска поносна на спасилачки тим цивилне заштите

Вишковић: Цијела Српска поносна на спасилачки тим цивилне заштите

154
0

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да је цијела Република Српска поносна на чланове спасилачког тима Републичке управе цивилне заштите, који су данас у Турској извукли из рушевина живу дjевојчицу, као и да сви цијене њихову храброст и одважност.

Вишковић је данас путем видео-позива разговарао са храбрим члановима спасилачког тима и изразио дивљење и понос према њима, те нагласио њихову храброст, пожртвованост и посвећеност у спашавању живота ђевојчице.

Он је подсјетио и на њихов професионализам и одговорно понашање током катастрофа попут поплава, клизишта и земљотреса, који су се десили у Републици Српској, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

“Сви цијенимо њихову храброст и одважност, јер су се без оклијевања одазвали у тренуцима када је било најпотребније и препознали патњу турског народа, како би им помогли у најтежим тренуцима, спашавању настрадалих у земљотресу у тој земљи”, рекао је Вишковић.

Чланови спасилачког тима Цивилне заштите на које је поносна цијела Република су Ненад Ћук, Младен Кулић, Жељко Јанковић, Зељко Синковић, Ненад Јовановић, Стефан Лукић, Зоран Талић, Александар Наумовић, Недељко Божић, Жељко Петрушић, Милош Ратковић, Мирослав Мракић, Дарко Вранић, Зоран Милешевић, Мирослав Јашаревић.

У овом тиму су и Срђан Шеховац, Војислав Брезо, Слободан Ковачевић, Стефан Руљић, Илија Грбовић, Дражан Перија, Драгиша Вулетић, Славиша Вучковац, Даријо Вељановски, Милош Богдановић, Горан Маријановић, Видосав Пејић, Драган Кос, Милан Новитовић и Велибор Јањић.

Из Владе наводе да се ових 30 храбрих и пожртвованих чланова спасилачког тима Цивилне заштите Републике Српске тренутно налази у кампу, да су добро и здраво и да ће наставити да пружају помоћ настрадалима у Турској.

Спасилачки тим Цивилне заштите Републике Српске извукао је данас из рушевина у турском граду Кахраманмараш живу ђевојчицу. Она је под рушевинама била више од 152 часа.

Разорни земљотреси погодили су Турску и Сирију у понеђељак, 6. фебруара.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстПоновo снажан земљотрес у Турској, број настрадалих премашио 29.000
Сљедећи текстСутра тематска сједница о нацрту стратегије развоја града Источно Сарајево