Насловна Најновије Воде Српске: Стање водостаја у Републици Српској 17. маја

Воде Српске: Стање водостаја у Републици Српској 17. маја

102
0

Јавна установа Воде Српске објавила је извјештај о стању водостаја у Републици на данашњи дан.

У сриједу 17. маја, ујутро у 9.00 часова забиљежено је сљедеће стање водостаја у Републици Српској:

На водомјерној станици у Приједору измјерен је водостај ријеке Сане од 462 центиметара, чиме је премашена кота ванредне одбране од поплава.

На водомјерној станици у Новом Граду измјерен је водостај ријеке Уне од 541 центиметар, чиме је премашена кота ванредне одбране од поплава.

Забиљежен је и пораст водостаја ријеке Пливе на водомјерној станици Волари и ријеке Лим на водомјерној станици у Рудом, али су измјерене вриједности испод коте редовне одбране од поплава.

Водостај ријеке Врбас на водомјерној станици у Делибашином селу је у опадању. Измјерен је водостај од 295 центиметара, што је испод коте редовне одбране од поплава.

Водостаји ријека Рибник, Гомјеница, Врбања, Укрина, Усора, Босна, Дрињача и Дрина су у стагнацији и опадању.

У сливу ријеке Требишњице ситуација је и даље стабилна.

Водостај ријеке Саве у Републици Српској је у порасту, са тенденцијом даљег благог раста у наредним данима.

Јавна установа Воде Српске је 16. маја донијела Рјешење о проглашењу редовне одбране од поплава на подручју Републике Српске, за поплавно подручје Дубичке равни (сектори I, II, III и IV), када је у 11.00 часова мјеродавни водостај ријеке Саве на водомјерној станици у Јасеновцу (Република Хрватска) премашио вриједност +800, са тенденцијим даљег раста.

У сриједу 17. маја Јавна установа Воде Српске донијела је Рјешење о проглашењу ванредне одбране од поплава на подручју Републике Српске, за поплавно подручје Дубичке равни (сектори I, II, III и IV), када је у .00 часова мјеродавни водостај ријеке Саве на водомјерној станиви у Јасеновцу (Република Хрватска) премашио вриједност +830, са тенденцијом даљег раста.

ИЗВОРртрс
Претходни текстОбиљежавање Дана романијских бригада у недјељу
Сљедећи текстМиличевић и Вуковић прешли црногорску границу