Насловна Најновије Возачи добијају инфо-пулт Ауто-мото савеза

Возачи добијају инфо-пулт Ауто-мото савеза

159
0

Ауто-мото савез Републике Српске, у сарадњи са општином Вишеград, поставиће на подручју ове локалне заједнице инфо-пулт који ће учесницима у саобраћају омогућити информисање и помоћ на путу, договорено је на данашњем састанку начелника општине Младена Ђуревића и генералног секретара Ауто-мото савеза Републике Српске Зорана Стевановића.

Стевановић је навео да је Вишеград веома интересантан због високофреквентног магистралног пута, те је неоходно да Ауто-мото савез појача рад, што је усклађено и са новим законским одредбама.

„Нови Закон о безбједности саобраћаја наметнуо је Ауто-мото савезу нову обавезу, те смо дужни да у случају квара склонимо аутомобил с пута, а за све грађане чија су возила регистрована у Републици Српској ова услуга је бесплатна. Ми смо нашим актом омогућили исте услове и за остале на удаљености до 50 километара“, рекао је Стевановић.

Ђуревић је навео да је стављање Вишеграда на мапу Ауто-мото савеза Републике Српске веома значајно, како за туристе, тако и за Вишеграђане.

„Имамо информацију да је само прошле године било 1.500 интервенција у Републици Српској, те да је број интервенција Ауто-мото савеза на подручју Вишеграда већи за 50 одсто, што је довољан показатељ да је планирани објекат неопходан“, истакао је Ђуревић.

Општина Вишеград обезбиједиће адекватну локацију, а како је речено након састанка, по окончању законске процедуре, Ауто-мото савез ће почети реализацију овог пројекта.

ИЗВОРсрна
Претходни текстФранцуска: Обилне падавине и поплаве на сјеверу, више од 100 градова у приправности
Сљедећи текстНајава „Источна трибина“, гост Данијел Папаз (ВИДЕО)