Насловна Најновије Вулета донијела злато у Србију и најавила напад на Париз

Вулета донијела злато у Србију и најавила напад на Париз

128
0

Ивана Вулета, најтрофејнија српска атлетичарка, која је освојила злато на Свјетском првенству у Будимпешти у скоку удаљ, поручила је да је њена обавеза да буде примјер млађима, као и да ће, уколико је здравље послужи, напасти медаљу на Олимпијским играма у Паризу наредне године.

Ивана у пребогатој колекцији медаља има злато са европских првенстава, њему је додала најсајније одличје са СП из Будимпеште, а савршену причу могла би да употпуни догодине на Олимпијским играма у Паризу.

Вулета је на Отвореном првенству свијета у Мађарској освојила злато скоком од 7,14 метара у петој серији.

Приликом повратка у Србију и првог обраћања јавности, изразила је захвалност свима који је подржавају свих ових година.

– Оно што радим на стази, дајем примјер млађима и ниједан сан није довољно велики. Сматрам да је то моја дужност. Много је лоших дана у години, али када се деси тај један добар дан, онда све лоше нестане. Овој дјеци не треба да се намеће притисак, треба да сами доживе неке ствари. Они су велики потенцијал, свакако треба да им се обезбиједе услови, али да буду растерећени. Треба да остварују своје амбиције, а не туђе. На медаљу сам стварно поносна, због начина на који сам је доживјела. Било би бесмислено да сам је освојила прије седам или осам година. Моје године су моја предност, искуство не може да се мјери ни са чим. Заокружила сам једну причу, остаје искључиво Париз. Упитан је само, ако не будем здрава. Тамо идем са истим амбицијама као и у Будимпешти, да употпуним колекцију – изјавила је с осмјехом на лицу српска хероина Ивана Вулета.

Задовољство и понос због освојеног злата Иване Вулете није крио ни њен тренер Горан Обрадовић, који пуних 13 година сарађује са њом.

– Знакови поред пут, који су се ове године често појављивали. Како се такмичење приближавало. Поносан сам на нашу 13-годишњу сарадњу и 15 медаља. Да нам је неко рекао двије медаље, потписали бисмо пакт са ђаволом. Поносам сам на константност коју има Ивана. Пустио сам сузу послије свих ових догађаја и злата у Будимпешти. Напорно смо тренирали и дочекали смо тај моменат – рекао је Обрадовић.

Претходни текстПоново је оштећена спомен-плоча на Врацама
Сљедећи текстДодик и Цвијановићева са амбасадором Бјелорусије; Истакнут значај јачања привредних веза