Насловна Најновије Поново је оштећена спомен-плоча на Врацама

Поново је оштећена спомен-плоча на Врацама

370
0

Ових дана становницима Источног Сарајева стижу лоше поруке од њихових комшија. Након што је увредљивим порукама ишарана табла добродошлице у општини Источна Илиџа, поново је оштећена спомен-плоча на Врацама.

Спомен-плоча, која је на Врацама у Источном Сарајеву постављена у знак сјећања на постројавање самоорганизованог српског народа у мају 1995. године које је извршио генерал Ратко Младић, поново је оскрнављена, што је предсједник Општинске Борачке организације Источно Ново Сарајево Драгиша Тушевљак оцијенио као удар на Републику Српску.

Тушевљак је рекао Срни да је ово седми или осми пут како је плоча оскрнављена и да је то доказ да судови не раде свој посао, јер досадашњи починиоци нису кажњени иако се зна ко је то чинио.

Он је поручио да такво понашање не води суживоту, те позвао Бошњаке који су настањени у Источном Сарајеву да отворено кажу да ли су од комшија Срба доживјели икакву непријатност и да ли сматарју да им је угрожена безбједност.

„Нека отворено пред камерама кажу да ли им је угрожена имовина. Чему води све ово? Неко нас тјера да и ми нешто слично радимо иако ми нисмо за то“, рекао је Тушевљак.

Он каже да Бошњаци у Источном Сарајеву имају фирме и продавнице и да им нико никада није правио проблем.

„Нико их не прогања, не ломи излоге. Не знам да ли је ово што се дешава политички мотивисано? Вјероватно јесте, јер је ово атак на све што је српско“, навео је Тушевљак.

Он је додао да је вандализам и овај пут пријављен полицији. 

 

ИЗВОРсрна/ртвис
Претходни текстСутра књижевно вече Снежане А. Топаловић
Сљедећи текстВулета донијела злато у Србију и најавила напад на Париз