Насловна Најновије Вулин поднио неопозиву оставку

Вулин поднио неопозиву оставку

163
0

Директор Безбедносно-информативне агенције /БИА/ Александар Вулин поднио је неопозиву оставку на ту функцију, наводећи да неће да дозволи да буде повод за уцјене и притиске јер САД и ЕУ „траже његову главу“ као предуслов за неувођење санкција Србији.

„Нисам узрок уцена и притисака на Србију и српски свет, али нећу да дозволим да будем повод за уцене и притиске на Србију и српски свет. Зато подносим неопозиву оставку на место директора БИА“, навео је Вулин.

Он је навео да се од Србије тражи да призна Косово, да напусти Републику Српску и да уводећи санкције Руској Федерацији престане да буде суверена земља и нација.

„Уколико би пристали на то, следећи захтев би био протеривање кинеских инвестиција, безусловна технолошка и економска зависност од Запада, као и наставак политичке и територијалне дезинтеграције Србије и прихватање западних вредности у којима нема места за традиционалну породицу и нацију, а на крају ни за социјалну правду“, саопштио је Вулин.

Он је навео да ће први показатељ исправности његове одлуке бити лицемјерне изјаве функционера САД и ЕУ у којима ће се заклињати да нису ни хтјели да Србији уведу казне и санкције.

„Моја оставка неће променити политику САД и ЕУ према Србији, али ће успорити нове захтеве и уцене. Санкције Русији нису добили, српско признање Косова нису добили, али једну српску главу јесу“, рекао је Вулин.

Он је додао да одбија да због било ког положаја постане дио антируске и антисрпске хистерије, да престане да брине о Републици Српској и њеном опстанку и да престане да вјерује у неминовност уједињења Срба и стварања српског свијета, као и да одустане од политике војне неутралности и братства са Русијом и Кином.

„Ово је мала победа САД и ЕУ, али и моја велика победа јер сам доказао да су Србија и српски народ вредни сваке жртве. Мала је моја жртва у односу на величину светиња које браним“, рекао је Вулин.

Он је захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу на прилици да брани Србе и Србију.

САД су у јулу увеле санкције Александру Вулину будући да га је америчко Министарство финансија осумњичило за умијешаност у „међународни организовани криминал, корупцију и трговину наркотицима, као и за ширење малигног руског утицаја“. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстСпоразум о сарадњи Института историјских наука и Архива Босне и Херцеговине
Сљедећи текстОсновци из Источне Илиџе побједници регионалног такмичења из познавања покрета Црвеног крста (ВИДЕО)