Насловна Најновије Вучић: Намјерно креирани неподношљиви услови за живот Срба на Косову и Метохији

Вучић: Намјерно креирани неподношљиви услови за живот Срба на Косову и Метохији

121
0

Предсједник Србије Александар Вучић, у обраћању пред Савјетом безбједности УН, рекао је да су привремене институције у Приштини, намјерно креирале неподношљиве услове за живот Срба на Косову и Метохији, као и да спроводе систематске нападе на цивилно становништво.

Вучић је истакао да таква ситуација у одсуству одговарајуће реакције, може изазвати непоправљиву штету опстанку српског народа на Косову и Метохији.

Он је рекао да је Србија затражила одржавање ванредне сједнице Савјета безбједности, јер су активности Приштине такве природе да могу нанијети непоправљиву штету за српски народ, а непосредан повод је потез централне банке Косова да забрани промет динара.

Вучић је указао да огроман број становника на територији Косова и Метохије директно или индиректно зависи од динарских примања из буџета Србије и тиме су лишени основних средстава за живот.

„Тражили смо ову ванредну седницу, јер развој ситуације и акције Приштине могу изазвати непоправљиву штету, пре него што биде одржана наредна седница Савета безбедности на којој ће се разматрати извештај Унмика“, рекао је Вучић.

ИЗВОРСрна, фото Tanjug/STR
Претходни текстПочела сједница Савјета безбједности о Косову и Метохији
Сљедећи текстОд доласка Куртија повећање броја етничких напада на Србе за 300 одсто