Насловна Најновије Почела сједница Савјета безбједности о Косову и Метохији

Почела сједница Савјета безбједности о Косову и Метохији

92
0

Ванредна сједница Савјета безбједности УН о ситуацији на Косову и Метохији, на којој треба да се обрати предсједник Србије Александар Вучић, почела је вечерас у Нјујорку .

Србија је у понедјељак, 5. фебруара, предала захтјев Мисији Гвајане за сазивање ванредне сједнице Савјета безбједности УН.

У захтјеву се скреће пажња на актуелну ситуацију на Косову и Метохији, те истиче да је на територији Покрајине у току кулминација дуготрајних и добро испланираних и систематских акција тзв. руководства косовских Албанаца, којом се Срби намјерно подвргавају неподношљивим животним условима.

„Ради се о нелегалној одлуци привремених институција самоуправе у Приштини о укидању промета српске валуте динара на простору Косова и Метохије, која представља континуитет мера бруталног физичког и институционалног насиља над Србима од стране Привремених институција самоуправе у Приштини, а чији је суштински циљ потпуно етничко чишћење и нестанак српске популације са тог простора – што је тренутно у току“, пише у захтјеву Србије.

ИЗВОРсрна, фото илустрација РТРС
Претходни текстПриказан филм “Огњено свитање“
Сљедећи текстВучић: Намјерно креирани неподношљиви услови за живот Срба на Косову и Метохији